Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΣΤΑ... ΟΠΛΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΥ

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των εφοριακών στην αναφορά της έκθεσης του ΔΝΤ για ιδιωτικοποίηση των εφοριών ως έσχατο μέτρο εφόσον δεν καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. 

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι για τα χάλια του φορολογικού συστήματος ευθύνη δεν έχουν οι εφορίες αλλά όσοι νομοθετούν και όσοι δε μπορούν και δεν θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ έχει ως εξής:

Τα σημερινά δημοσιεύματα και η έκθεση του Δ.Ν.Τ. (σελ. 22 παρ. 40) για την ιδιωτικοποίηση των εφοριών, σίγουρα δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο, από ένα κακόγουστο σήριαλ, που παρακολουθούμε χρόνια τώρα. Παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια Κυβέρνησης και Τρόϊκας για να πείσουν, ότι για όλα φταίνε οι εφοριακοί! Εμείς απαντούμε, ότι για τα χάλια του φορολογικού συστήματος, ευθύνη έχουν : 

- Όσοι νομοθετούν με ριπές πολυβόλου, για να επιβεβαιωθεί το ανέκδοτο της «φορολογικής σταθερότητας». 

- Όσοι ανίκανοι ταλαιπωρούν τους φορολογούμενους με γραφειοκρατία, προβληματική μηχανοργάνωση και αντικρουόμενες αποφάσεις.

- Όσοι διαλύουν τον φορολογικό μηχανισμό, με παιδαριώδεις πειραματισμούς, απουσία κεντρικού σχεδίου και προχειρότητα. 

- Όσοι κλείνουν το μάτι στα μεγάλα εισοδήματα, χαρατσώνουν τα μικρά και τα μεσαία και κρύβουν λίστες (διαχρονικά και διακομματικά) στα συρτάρια τους. 

- Όσοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. 


ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΤΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ! 

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ –ΘΕΟΧΑΡΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ. 

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ. 

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. 


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.