Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;

«Θέλουν αίμα μέσα στο καλοκαίρι». Με τη φράση αυτή περιγράφει πηγή που βρίσκεται κοντά στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα το συμπέρασμα της κυβέρνησης από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι η πραγματοποίηση απολύσεων αποτελεί ζήτημα τιμής για την Τρόικα που θεωρεί ότι εμπαίζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Για το λόγο αυτό απέρριψαν ελληνικές προτάσεις για υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας αποκλειστικά μέσω μετατάξεων, αντιτείνοντας ότι η μετάταξη δεν είναι απόλυση.
Το επιχείρημά τους για να στηρίξουν την άποψη ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών σταθερά υπεκφεύγουν, όταν πρόκειται να αγγιχθεί το Δημόσιο, είναι ότι όσοι τέθηκαν στο καθεστώς εφεδρείας έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, μετά την παρέλευση του 18μηνου που είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ η συμφωνία προέβλεπε ότι θα γινόταν αξιολόγηση η οποία θα οδηγούσε σε μετακινήσεις και απολύσεις.
Υποστηρίζουν επίσης ότι η ίδια μέθοδος ακολουθήθηκε και στη συνέχεια, με τη διαθεσιμότητα, για να φτάσουμε τελικά στο σχέδιο κινητικότητας το οποίο παρέμεινε στα χαρτιά επί υπουργίας Μανιτάκη. Η αντίληψη που επικρατεί μεταξύ εταίρων και δανειστών είναι ότι οι απολύσεις αποτελούν το μεγαλύτερο ταμπού για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και για το λόγο αυτό προβάλλονται ισχυρές αντιστάσεις. Θεωρούν, μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, ότι «το πρόβλημα ήταν ο Μανιτάκης, αλλά όχι μόνο ο Μανιτάκης».
Πιστεύουν, δηλαδή, ότι πίσω από τον υπουργό της ΔΗΜΑΡ κρύβονταν άλλοι υπουργοί που δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη για αναγκαστικές αποχωρήσεις υπαλλήλουν στο χώρο της δικής τους αρμοδιότητας.
Κάτι που εμφατικά ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι και στην περίπτωση της ΕΡΤ, ενώ έγιναν απολύσεις, στη συνέχεια υπήρξε υπαναχώρηση και αναγγέλθηκε η επαναπρόσληψη των περισσότερων, κάτι που η Τρόικα θεωρεί ότι απάδει με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων για απολύσεις χωρίς επιστροφή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.