Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το νέο σχέδιο αξιολόγησης στο Δημόσιο -Δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα

Σε συνάντηση που θα έχει με την ΑΔΕΔΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να παρουσιάσει το νέο σχέδιο αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά βελτιωτικό.
«Μέχρι τώρα η αξιολόγηση λειτουργούσε τιμωρητικά, αφού σκοπός της ήταν η απόλυση. Εμείς θα συζητήσουμε για ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό τη βελτίωση των υπαλλήλων και της ποιότητας των υπηρεσιών» είπε. 

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στοιχεία Πειθαρχικών Συμβουλίων Γ” τετραμήνου 2014 και συγκεντρωτικά 18μήνου (Ιούλιος 2013 – Δεκέμβριος 2014)

Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αποδεικνύονται και από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει πλέον σε τετράμηνη βάση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Πριν από ενάμιση χρόνο το ΥΔΜΗΔ έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση. Με πληθώρα οριζόντιων ελέγχων, θεσμικά μέτρα, σωστό συντονισμό και πλήρη εποπτεία, το πρόγραμμα έφερε σημαντικά αποτελέσματα και εδραίωσε την αντίληψη ότι η εποχή της ατιμωρησίας παρήλθε ανεπιστρεπτί.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο τετράμηνο (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) του 2014, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, απολύθηκαν από το Δημόσιο, για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, 133 υπάλληλοι. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

YΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων με το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων των δημοσίων υπαλλήλων, των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΟΤΑ».
Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, το νέο σύστημα δημιουργεί αποτελέσματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι προαγωγές των υπαλλήλων, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνησή τους στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), η επιλογή των διευθυντών, ακόμα και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο (μετά τη διετή περίοδο προσαρμογής), θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Επίσης, η ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου και η εξέλιξή του θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διαδικασία αξιολόγησης. 

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Το «πράσινο φως» για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε  το  Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ως νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.
Σύμφωνα με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα,  η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας,  θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 192.000 ευρώ περίπου και με 241.000 ευρώ τα επόμενα έτη. 
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν στολή με το έμβλημα της ΕΛΑΣ, σφυρίχτρα, χειροπέδες, αστυνομική ράβδο και συσκευή επικοινωνίας με το Τμήμα.
Στις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνομικών είναι η αφαίρεση πινακίδων των αυτοκινήτων και δικύκλων, η αφαίρεση άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και η επιβολή προστίμων για όσους σταθμεύουν παράνομα, ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλλουν και για άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

2015: ποδαρικό του νέου έτους με αβεβαιότητα, κρυφές ρυθμίσεις, τρόικα και περικοπές

Αν και ο νέος χρόνος  μας φέρνει πολλές και ουσιαστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ανατρέποντας συνήθειες και «παραδόσεις» δεκαετιών εν τούτοις, η πιο σημαντική παράμετρος που εισάγει έχει να κάνει με την ανασφάλεια, την ασάφεια και τις κυοφορούμενες ανατροπές τη υποδείξει τα τρόικας. Όλες αυτές που καταγράφηκαν το 2014 και ήταν να νομοθετηθούν στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης πέρυσι το φθινόπωρο αλλά, μετατέθηκαν για... το 2015 καθώς δεν συγκέντρωναν την απαραίτητη  κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο συγκυβερνούντων κομμάτων εξουσίας. Κυρίως λόγω των εθνικών εκλογών που προέβαλαν στον ορίζοντα με αφορμή τις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η παγίδα της ρύθμισης των 100 δόσεων - Οι κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και ενοικίων μπορούν να γίνονται μέχρι να εξοφληθεί το 50% της οφειλής.

"Παγίδα" σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, που εντάσσονται στη νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη κι αν οι οφειλέτες είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, οι Εφορίες δεν παύουν να προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων και λοιπών εσόδων και εισοδημάτων τους!
Τη δυνατότητα συνέχισης των κατασχέσεων αυτών την παρέχει ο ίδιος ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε η νέα ρύθμιση, καθώς προβλέπει ότι για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση αναστέλλονται μόνο οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων που τυχόν τους έχουν επιβληθεί, όμως οι κατασχέσεις απαιτήσεών τους εις χείρας τρίτων εξακολουθούν να επιβάλλονται έως ότου εξοφλήσουν το 50% των ρυθμιζόμενων οφειλών τους. 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Συνταξιοδότηση μέσα στο 2015: Ποιοί χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τις αλλαγές, ποιοι ποντάρουν στο… χρόνο

Τα περιθώρια συνταξιοδότησης εντός του 2014 για τους… δίβουλους έχουν εξαντληθεί αλλά, με τον παλαιό χρόνο δεν έχουν χαθεί οι ευκαιρίες. Βεβαίως  από 1/1/2015 ισχύουν νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αλλά, αυτή η αλλαγή δεν συνεπάγεται αυτόματα και ανατροπή των συνταξιοδοτικών δεδομένων για το σύνολο των απασχολουμένων. Επιπλέον, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την Τετάρτη 31/12 δεν θίγονται από τις νομοθετικές αλλαγές που θα δρομολογηθούν από 1/1/2015. Και από την άλλη, όσοι δεν έχουν θεμελιώσει το 2014 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, οι ασφαλισμένοι δηλαδή του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κ.α) που δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία (μαζί με τα πλασματικά έτη) και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ-δημοσίου ενδιαφέροντος τράπεζες που δεν έχουν 25ετή προϋπηρεσία, άρα εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν διασφαλίσει τα θετικά όρια και τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι τούδε, απλώς δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. 

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι Απώλειες Εισοδήματος των Ελληνικών Νοικοκυριών Λόγω της Κρίσης

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Αρχής το συνολικά διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στην ελληνική οικονομία ήταν για το 2013 χαμηλότερο κατά 46 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του 2009 (μείωση 27%). 
Ενδιαφέρον, όμως, έχει η περαιτέρω ανάλυση των απωλειών ανά πηγή προέλευσης του εισοδήματος, ώστε να εντοπίσουμε τις κοινωνικές ομάδες που πιθανώς πλήττονται δυσανάλογα από την οικονομική κρίση: Έτσι, ενώ το εισόδημα από εξαρτημένη εργασία και από κοινωνικές παροχές (συντάξεις, κατά κύριο λόγο) μειώθηκε κατά 30% και 24%, αντίστοιχα, το εισόδημα από περιουσία (τόκοι καταθέσεων, εισόδημα από εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας, κ.λπ.) συρρικνώθηκε μόλις κατά 12%! 

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Aυξάνονται έως 120 ευρώ οι μισθοί - Πίνακες και παραδείγματα

Aυξήσεις από 3,25 μέχρι και 120 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές τους θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μεικτά πάνω απο 857 ευρώ τον μήνα μετά το «κούρεμα» κατά 30% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Τα οφέλη θα φανούν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου. Για τους υπόλοιπους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, εκμισθωτές ακινήτων, καταθέτες κ.ά.) οι ελαφρύνσεις θα γίνουν αισθητές από το 2016, όταν θα διαμορφωθεί ο τελικός υπολογισμός της Εφορίας για τα εισοδήματα του 2015. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ή 857 ευρώ τον μήνα η αύξηση των αποδοχών τους θα προέλθει από τις μειώσεις στις μηνιαίες προκαταβολές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω των παρακρατήσεων από τα λογιστήρια των εταιρειών ή από το Δημόσιο.

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.