Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ : Υπέρ της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας και κατά της αξιολόγησης με το σύστημα της ποσόστωσης

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσει το πρόγραμμα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και να επιτευχθεί ο στόχος των 2.000 μετακινήσεων υπαλλήλων σε δήμους και φορείς της Αυτοδιοίκησης που έχουν διαπιστωμένες ελλείψεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκε το θέμα. Ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι οι 980 εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του προγράμματος, έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό των φορέων υποδοχής, έχουν αναλάβει καθήκοντα, έχουν πληρωθεί, ενώ έχουν καμφθεί και οι αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού έχει εμπράκτως διαπιστώσει ότι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν δεν κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα. 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να τρέξει το πρόγραμμα και επιτευχθεί ο στόχος  μετακίνησης άλλων 2.000 εργαζομένων και κάλεσε τους αιρετούς να συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου, διότι το κέρδος θα είναι πολλαπλό για τους ίδιους τους δήμους, την επαρκή στελέχωσή τους και τη ομαλή λειτουργία τους, αλλά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι διασφαλισμένοι καθώς ούτε θα αξιολογηθούν, ούτε φυσικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.Την πρόθεση να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας, με τη μετακίνηση 2.000 ακόμη υπαλλήλων μεταξύ δήμων, περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, πιστοποίησε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης, το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για να καλυφθούν τα διαπιστωμένα κενά. Γι αυτό κάλεσε τους αιρετούς να συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου, αφού το κέρδος θα είναι πολλαπλό για τους δήμους, την επαρκή στελέχωσή τους και την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι διασφαλισμένοι, καθώς ούτε θα αξιολογηθούν, ούτε φυσικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σε ό,τι αφορά στο καίριο ζήτημα της αξιολόγησης, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να επαναβεβαιώσει την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. για άρνηση συμμετοχής των δημοτικών αρχών στο σύστημα της αξιολόγησης μέσω ποσόστωσης. Αιτία για την εκ νέου αποστολή της απόφασης της ΚΕΔΕ στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), αποτελεί το έγγραφο που αποστάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Γ.Γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με το οποίο τίθεται προθεσμία προς τις διευθύνσεις για την παράδοση των εκθέσεων αξιολόγησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.