Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Βαζούρας Δημήτρης
Υπάλληλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ)
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
Ε-mail: vazouras8@gmail.com
fax: 2313 319906

Θεσσαλονίκη 14 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Σήμερα, δημοσιεύτηκε η απόφαση αριθ.2395/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορούσε στην Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της αποχής-απεργίας από τα καθήκοντα τα σχετικά με την αξιολόγηση.
Εν περιλήψει, το δικαστήριο έκρινε την αποχή-απεργία παράνομη για τυπικούς λόγους (λήψη απόφασης από την Εκτελεστική Επιτροπή κατ΄ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου και όχι από τη Γενική Συνέλευση απευθείας), δεν την έκρινε όμως καταχρηστική, δεν επέβαλε τη διακοπή της, ούτε κήρυξε την απόφαση άμεσα εκτελεστή. Επίσης δεν απαγορεύτηκε από το δικαστήριο η επανάληψή της στο μέλλον, όπως το Ελληνικό Δημόσιο διακαώς επιθυμούσε. Συνεπώς, το δικαστήριο δεν έθιξε την ουσία της απεργίας, και δεν τη διέκοψε ως την έφεση, που ο νόμος επιβάλλει ότι πρέπει να ασκηθεί εντός τριών ημερών. 
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει: Εντός τριών ημερών θα ασκηθεί έφεση από την ΑΔΕΔΥ και μέχρι την εκδίκασή της, η αποχή-απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα. 
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες συνεχίζουμε με συνέπεια τον αγώνα μας κατά του αντισυνταγματικού τρόπου αξιολόγησης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΣΥΑΠΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κρατάμε τις εκθέσεις αξιολόγησης για να τις παραδώσουμε στο Σύλλογο. 
Συνημμένα σας αποστέλλω το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ (Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ) σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου και ένα από τα κείμενα δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση με ποσόστωση.
Πρακτικές οδηγίες προς όλους τους συναδέλφους:
1. Αν παραλάβουμε το φύλλο αξιολόγησης, δίπλα από την υπογραφή μας αναγράφουμε «με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».
2. Προσυπογράφουμε ΟΛΟΙ ανά υπηρεσία το κείμενο δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, το οποίο τεκμηριώνει τους λόγους που προκηρύχθηκε καθώς και τους λόγους της συμμετοχής μας στην απεργία-αποχή από την ¨αξιολόγηση¨ του Ν.4250/2014.
3. Στα φύλλα αξιολόγησης γράφουμε μόνο το όνομά μας, την Υπηρεσία μας και τα παραδίδουμε ΟΛΑ στον Σύλλογο αν έχει πάρει σχετική απόφαση.
4. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Σύλλογο και την Ομοσπονδία, ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με το θέμα.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ

          
Με Εκτίμηση
Βαζούρας Δημήτρης
Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ)
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.