Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ανυποχώρητη σε νέα μείωση των συντάξεων - Επιμένει όμως η τρόικα σε ομαδικές απολύσεις και ανταπεργία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των εργασιακών θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, της ανταπεργίας και του συνδικαλιστικού νόμου. 
"Είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων" δήλωσε μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας. Για τα εργασιακά ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έθεσε κατά τη συνάντηση τις θέσεις της όπως διαμορφώθηκαν από το πόρισμα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, μετά τη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους της Ελλάδας στη Γενεύη. 
Εκτίμησε ότι οι συγκλίσεις και οι συναινέσεις που έγιναν εκεί ήταν καθοριστικής σημασίας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για το θέμα της ανταπεργίας, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις χαρακτήρισε επαρκές το νέο θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο η ευθύνη έχει ανατεθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, το ίδιο στέλεχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και πρόσθεσε ότι έχουν τεθεί υπόψη της τρόικας τα σενάρια για το ασφαλιστικό που περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΚΕΠΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Είπε, επίσης, ότι έως το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Ανέφερε, ακόμα, ότι έως τον Νοέμβριο του 2015 θα έχουν ελεγχθεί 393 ετήσιες χρήσεις 93 ασφαλιστικών φορέων, ώστε να αποτυπωθεί πλήρως η εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων. 
Εξήγγειλε, τέλος, ότι σύντομα πρόκειται να κατατεθεί διάταξη με την οποία επανέρχονται στον Οργανισμό Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) αρμοδιότητες που είχαν αφαιρεθεί με προηγούμενο νόμο.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν το απόγευμα και με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον οποίο συζήτησαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού. (Πηγή)

«Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας
Κλείδωσε ο προϋπολογισμός, στο 3% ο στόχος το 2015 - Νέο ραντεβού Βρούτση-τρόικας την Παρασκευή
Διπλή συνάντηση είχε από τις 16.00 έως τις 23.00 η τρόικα με υπουργούς της κυβέρνησης την Πέμπτη.
Στο πρώτο μέρος, το ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα κλείδωσαν τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2015. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι παραμένει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% του ΑΕΠ, αφήνοντας όμως ανοιχτό η εκτίμηση που θα συμπεριληφθεί στο προσχέδιο από την ελληνική πλευρά να είναι ελαφρώς διαφορετική, δηλαδή λίγο χαμηλότερη.
Στη συνάντηση του κ. Γ.Βρούτση με την τρόικα παρουσιάστηκαν σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και τονίστηκε ότι η ελληνική πλευρά δεν κάνει πίσω όσον αφορά την αντίρρησή της για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» διαβεβαίωσε μετά τη συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πιέσεις της τρόικας για νέο Ασφαλιστικό.
Την Παρασκευή η τρόικα συναντάται με την ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στις 10.00 στην έδρα του Ταμείου, στη συνεχεία στο υπουργείο Οικονομικών στις 14.30 με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Γ.Μανιάτη και στις 18.00 εκ νέου με τον κ. Βρούτση (Πηγή)

Απολύσεις-συντάξεις-Ταμεία στο μενού της τρόικας
Με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στις 5.30 το απόγευμα και ακολούθως με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης σχολιάζοντας-το βράδυ της Τετάρτης -τις έως τώρα επαφές με την τρόικα είπε ότι "οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής πηγαίνουν πολύ καλά" . Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου -ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για τις σχέσεις με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη.
"Ο κ. Λαζαρίδης είναι αξιόλογος και βαθύς γνώστης των αριθμών και είναι ευπρόσδεκτος" απάντησε ο Γκίκας Χαρδούβελης ενώ ερωτηθείς εάν ο σύμβουλος του πρωθθυπουργού θα συνεχίσει να παρίσταται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σχολίασε "συνήθως ναι".
Για το εάν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι υπάρχουν και ότι αυτό θα γίνει γνωστό αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.