Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Το «πράσινο φως» για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε  το  Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ως νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.
Σύμφωνα με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα,  η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας,  θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 192.000 ευρώ περίπου και με 241.000 ευρώ τα επόμενα έτη. 
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν στολή με το έμβλημα της ΕΛΑΣ, σφυρίχτρα, χειροπέδες, αστυνομική ράβδο και συσκευή επικοινωνίας με το Τμήμα.
Στις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνομικών είναι η αφαίρεση πινακίδων των αυτοκινήτων και δικύκλων, η αφαίρεση άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και η επιβολή προστίμων για όσους σταθμεύουν παράνομα, ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλλουν και για άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Θα μπορούν επίσης: 
  • Nα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων με υποδείξεις των τροχονόμων στο δημοτικό δίκτυο, σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχεται μέσα από τις κατοικημένες περιοχές.
  • Nα  ελέγχουν την λειτουργία των καταστημάτων, θεάτρων, κινηματογράφων, κ.λπ.
  • Nα ελέγχουν την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας κάθε μορφής καταστήματος (κέντρα διασκεδάσεως, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κ.λπ.).
  •  Nα ελέγχουν εάν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
  • Nα προχωρούν στη σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι εστιατόρια, ταβέρνες, νυκτερινά κέντρα, σουβλατζίδικα, καφετέριες, τυροπιτάδικα και κάθε μορφής καταστήματα που παρέχουν φαγητό, καφέ, ποτό, κ.λπ.
  • Nα ελέγχουν την τήρηση των διατάξεων του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού στις οικοδομές.
  • Nα έχουν την δυνατότητα  να αφαιρούν οικοδομικές άδειες, λόγω ασφαλιστικών οφειλών προς το ΙΚΑ, κ.λπ.
  • Nα έχουν δικαίωμα να βεβαιώνουν παραβάσεις της τουριστικής νομοθεσίας, να θεωρούν τιμοκαταλόγους δωματίων των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, κ.λπ.
Επίσης, στο προεδρικό διάταγμα προβλέπεται ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν και την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου και θα εκτελούν καθήκοντα Αστυνομικού Γειτονίας μαζί με την ΕΛΑΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.