Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αποκάλυψη - σοκ: Έρχεται μείωση στις επικουρικές συντάξεις για 1 εκατ. Ελληνες συνταξιούχους

Σε μια αποκάλυψη – σοκ που αφορά 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, προέβη το Mega, παρουσιάζοντας έγγραφο – φωτιά για τις επικουρικές συντάξεις.
Συγκεκριμένα, το έγγραφο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωση των επικουρικών ακόμη και από τις αρχές του 2015.
Όπως προβλέπεται μπορεί να υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων για περίπου 1.050.000 συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης, ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να φθάσει το 7%-8%.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, συγκεκριμένα στη σελίδα 5, προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων.
Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγο ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ενός εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξης του 7% με 8%. 
Άλλωστε από τα αρμόδια υπουργεία κανείς δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις συντάξεων το 2015, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4052/2012 δηλαδή την περιβόητη «Ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων».
Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Ταμείου, ο οποίος μίλησε στο Mega, στην έκθεση δεν λαμβάνονται υπόψιν δύο κατηγορίες εσόδων και αυτές είναι το αμοιβαίο κεφάλαιο ασφάλισης προσωπικού της ΔΕΗ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα οποία εκτιμά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής ασφάλισης να έχει μέσα στο 2015.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα να είναι μικρότερες οι μειώσεις στις επικουρικές ή ίσως και να αποφευχθούν την τελευταία στιγμή.

Μέσα σε όλα αυτά στην κυβέρνηση περιμένουν με αγωνία τις επόμενες δέκα ημέρες τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων από όπου θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.