Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κύμα φυγής στο δημόσιο για σύνταξη και εφάπαξ


Κύμα φυγής των δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη πυροδοτούν οι νέες αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό, καθώς η έξοδος αναμένεται φέτος να φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ ξεπερνώντας και τις 21.500 αποχωρήσεις.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό συνδυάζονται μάλιστα με νέες περικοπές στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις εντός του 2015.
«Συνωστισμός»
Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, αναμένονται 1.500 οριστικές αιτήσεις παραίτησης από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν ήδη κάνει την πρώτη αίτηση πριν ένα μήνα και παρότι είχαν το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν, εντούτοις, θα προχωρήσουν σε οριστική παραίτηση. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι στο Γενικό Λογιστήριο καταφθάνουν από ορισμένες υπηρεσίες αιτήσεις γυναικών για αποχώρηση με αναστολή σύνταξης σε ηλικίες ακόμη και 49 ετών! Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασφαλισμένες κλειδώνουν τη σύνταξη με τα σημερινά δεδομένα, αλλά θα αρχίσουν να πληρώνονται όταν θα πιάσουν και το όριο ηλικίας. Οι γυναίκες λοιπόν που πιάνουν το όριο ηλικίας των 50 ετών μέσα στο 2015 και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για σύνταξη με ανήλικο τέκνο, επιλέγουν, όπως ανέφεραν στον «Ε.Τ.» αρμόδιοι παράγοντες, να κάνουν αίτηση για σύνταξη με αναστολή στα 49 ώστε να είναι απολύτως διασφαλισμένες έναντι οποιασδήποτε αλλαγής στο ασφαλιστικό, αφού η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με όσα ισχύουν σήμερα και όχι με βάση τα όσα σχεδιάζονται να εφαρμοστούν μετά το 2015. 
Ο μεγάλος φόβος των δημοσίων υπαλλήλων είναι τυχόν κατάργηση του ευνοϊκού τρόπου υπολογισμού της σύνταξης που ισχύει για όσους έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και όσον αφορά στις γυναίκες, η πιθανότητα να θιγούν από την επικείμενη αύξηση στα όρια ηλικίας για τις πρόωρες συντάξεις. 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
kkatikos@e-typos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.