Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σκουρλέτης: Έρχονται πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ, αλλαγές σε Καλλικράτη –«Καρφιά» σε ΚΕΔΕ

Στα «μέσα της χρονιάς» προσδιόρισε την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση με την ΕΝΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ τόνισε, σύμφωνα με την aftodioikisi.gr, ότι θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα «το οποίο έχει συμπεριλάβει αρκετές και βασικές τροπολογίες που αφορούν σε ζητήματα λειτουργικά, αλλά σημαντικά ζητήματα, και των Δήμων και των Περιφερειών». Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών «κάρφωσε» εκ νέου την ΚΕΔΕ για την αποχώρησή της από την Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, αντιπαραβάλλοντας την με την στάση της ΕΝΠΕ: «Ειλικρινά εκτιμώ την στάση της Ένωσης Περιφερειών, η οποία εξακολουθεί και συμμετέχει στις διαδικασίες, οι οποίες υπάρχουν σχετικά με την αλλαγή στον «Καλλικράτη», σε αντίθεση με την στάση της ΚΕΔΕ, η οποία στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης αυτής της εργασίας, όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Προφανώς θα έχει τους δικούς της λόγους, εγώ δεν τους κατάλαβα, θα οφείλουν να τους εξηγήσουν οι ίδιοι», κατέληξε.
Αναλυτικά η δήλωση Σκουρλέτη:
«Με την ένωση Περιφερειών είχαμε μια ειλικρινή και γόνιμη συζήτηση, αναδείχθηκαν ζητήματα, τα οποία απασχολούν σήμερα την Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού. Εκείνο που συμφωνήσαμε είναι να συστηματοποιήσουμε την επικοινωνία με τρόπο πιο αποτελεσματικό,  διαμορφώνοντας και επιμέρους ομάδες Περιφερειών που έχουν μια κοινότητα στα προβλήματα και έτσι θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι και αποτελεσματικοί. Η συζήτηση, όπως αντιλαμβάνεστε, άγγιξε και τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού, των σχέσεών της με τον Α’ βαθμό αλλά και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ως γνωστόν, το Υπουργείο βρίσκεται σε μία φάση διαμόρφωσης, πάντοτε σε διάλογο με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, κάποιων μεγάλων αλλαγών στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο. Φιλοδοξούμε αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί και να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πια αποτελέσματα μέχρι τα μέσα της χρονιάς, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει συμπεριλάβει αρκετές και βασικές τροπολογίες που αφορούν σε ζητήματα λειτουργικά, αλλά σημαντικά ζητήματα, και των Δήμων και των Περιφερειών. Κορυφαίο ζήτημα είναι πάντοτε το θέμα της στελέχωσης. Αντιλαμβάνεστε ότι το αντιμετωπίζουμε με βάση το συγκεκριμένο ισχύον πλαίσιο. Προτεραιοποιούμε τις ανάγκες μας και κοιτάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιήσουμε και το υπάρχον προσωπικό αλλά και να δούμε που χρειάζεται ενίσχυση. Όλα αυτά απαιτούν και προϋποθέτουν έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, τον οποίο είχαμε σήμερα και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να πω το εξής: Ειλικρινά εκτιμώ την στάση της Ένωσης Περιφερειών, η οποία εξακολουθεί και συμμετέχει στις διαδικασίες, οι οποίες υπάρχουν σχετικά με την αλλαγή στον «Καλλικράτη», σε αντίθεση με την στάση της ΚΕΔΕ, η οποία στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης αυτής της εργασίας, όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Προφανώς θα έχει τους δικούς της λόγους, εγώ δεν τους κατάλαβα, θα οφείλουν να τους εξηγήσουν οι ίδιοι. Νομίζω όμως σε κάθε περίπτωση ότι η σημερινή συζήτηση ήταν παραγωγική και ότι βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.