Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Δείτε τι συντάξεις παίρνουν Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί! - Άσε τον συνταξιούχο στην Ελλάδα και πιάσε τον θειούλη στην Γαλλία

Δεδομένη φαίνεται πως θεωρείται η περικοπή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές…
Στην πράξη… ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ με μισθό 1.900 ευρώ, που βγαίνει στην σύνταξη μετά από 30 χρόνια εργασίας, με τις μειώσεις που ζητούν οι θεσμοί, η σύνταξή του θα προσγειωθεί στα 1.007 ευρώ!
Το 2012, το Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε μια απόφαση, όπου προστατεύει τους συνταξιούχους από τις μειώσεις των αποδοχών τους. Όμως σύμφωνα με τους εργατολόγους, η γνωμοδότηση φαίνεται διάτρητη.
«Η απόφαση αυτή έχει ήδη αφήσει παραθυράκια, ώστε οι αποδοχές των συνταξιούχων, αν υποστούν περεταίρω μείωση, θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, αν έχει προσβληθεί ο πυρήνας του Συνταγματικού Δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης» είπε στο «Star», η εργατολόγος, Ρ. Καραγιαούρη.
Ποια είναι η αξιοπρεπής διαβίωση;
Μια απλή σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης αποδεικνύει ότι, η Ελλάδα είναι ουραγός στις συντάξεις.
-Στην Γερμανία το ύψος των συντάξεων κυμαίνεται από 1.263- 2.526 ευρώ το μήνα.
-Στην Αγγλία που φημίζεται για το κοινωνικό της σύστημα, οι παροχές φτάνουν τα 2.780 ευρώ.
-Στη Νορβηγία που έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, η κύρια σύνταξη ξεκινά από τα 1.664 ευρώ το μήνα.
-Κοντά στα επίπεδα της Ελλάδας είναι η Ισπανία με 906 ευρώ το μήνα, ενώ “πρωταθλήτρια” είναι η Γαλλία με 3.000 ευρώ.
-Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Μ.Ρέντζι ψήφισε νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι από 1η Ιουνίου, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν και ετήσιο μπόνους 750 ευρώ στην κύρια σύνταξη των 1700 ευρώ το μήνα.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.