Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.
Καβάλα : 17 – 05– 2016
ΠΡΟΣ: τα ΜΜΕ
Ταχ. Δ/νση : Εθνικής Αντίστασης 20
Ταχ. Κώδικας : 65110
Τηλέφωνο : 2513503426
Τηλεομοιοτυπία : 2513503426
Ιστοσελίδα : http//: sypek.kavala.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : sypek@pamth.gov.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
Το Δ. Σ του Συλλόγου μας με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου για το θέμα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών οφείλει να διευκρινίσει προς ενημέρωση των πολιτών και αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:
Η εξέταση των υποψηφίων οδηγών διενεργείται από μόνιμους υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα σχετικά προγράμματα κατάρτισης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και λαμβάνει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας.
Με το Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/2015) και συγκεκριμένα το άρθρο 21, τα κάθε είδους μόνιμα ή προσωρινά συλλογικά όργανα, μεταξύ αυτών και οι Επιτροπές για το έργο της πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών λειτουργούν εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και δεν καταβάλλεται καμία αμοιβή ή αποζημίωση στα μέλη τους. Ως έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου άρθρου ορίστηκε η 1η Ιανουαρίου 2016 (αρθρο 35).
Από 1/1/2016, ημερομηνία ισχύος του Ν. 4354/2015, καταργήθηκε κάθε διάταξη και Υ.Α. που πρόβλεπε τη χορήγηση αμοιβής για τη διενέργεια εξετάσεων εκτός ωραρίου, με αποτέλεσμα οι εξεταστές να απέχουν από την διενέργεια των εξετάσεων, μέχρι να ρυθμιστεί το ειδικό καθεστώς που θα διέπει την συμμετοχή τους σε αυτές.
Το Υπουργείο ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν έχει καταθέσει την σχετική τροπολογία του νόμου 4354/2015 (άρθρο 21 παρ.1) που να ρυθμίζει το θέμα της αποζημίωσης (και όχι επιδόματος όπως έχει εσφαλμένα χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ), παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις. Επίσης δεν έχει φροντίσει ώστε να αρθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθυστέρηση αυτή π.χ. με παράταση των αδειών που λήγουν.
Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί επιχειρούν κάποιες Περιφέρειες να επιλύσουν εκδίδοντας αποφάσεις σύστασης επιτροπών εξετάσεων με τη δικαιολογία του επείγοντος και εντός ωραρίου εργασίας. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, λόγοι επείγοντος που να επιτρέπουν την σύσταση αυτών των επιτροπών δεν δικαιολογούνται, παρά μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, θεομηνιών κ.λ.π. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και δη στην συγκεκριμένη, η αξιολόγηση περιπτώσεων ως επείγουσες ή μη δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε κριτήρια υποκειμενικά και αμφισβητούμενα που πλήττουν την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.
Σε ότι αφορά στην εντός ωραρίου διενέργεια των εξετάσεων θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει την ήδη ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στη Δ/νση Μεταφορών κ Επικοινωνιών Π.Ε Καβάλας. Το έργο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κρίνεται ιδιαιτέρως απαιτητικό και υψηλής ευθύνης. Ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται καθημερινά στα γραφεία της Υπηρεσίας είναι τέτοιος που καθιστά σχεδόν απόλυτα αδύνατη την συμμετοχή των υπαλλήλων στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών καθώς και στις υπόλοιπες ελεγκτικές επιτροπές. Ως εκ τούτου θεωρούμε λάθος να αποδίδεται το πρόβλημα της μη διεξαγωγής της πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών στους υπαλλήλους.
Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΟΣΥΑΠΕ), λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα που ισχύουν σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας, έχει προκηρύξει αποχή από το έργο των εξετάσεων μέχρι να ρυθμιστούν νομοθετικά οι επιμέρους παράμετροι της αποζημίωσης των εξεταστών. Κατ’ επέκταση είναι δικαίωμα κάθε συναδέλφου που εμπλέκεται να αποφασίσει αν θα συμμετέχει ή όχι σε αυτή την αποχή.
Τέλος, αναφερόμενοι στις έντονες φημολογίες περί δημιουργίας σώματος εξεταστών από ιδιώτες οφείλουμε να υποστηρίξουμε το δημόσιο συμφέρον προασπίζοντας μια διαδικασία που δεν επιφέρει δημοσιονομικό κόστος, δεν επιβαρύνει τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες με πρόσθετο έργο και επιβαρύνει τον πολίτη με ένα πολύ μικρό ποσό, που πολύ δύσκολα μια ιδιωτική πρωτοβουλία θα άντεχε να κρατήσει τόσο χαμηλά.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
H Πρόεδρος
Κοχλιαρίδου Φιλιππία
Η Γ. Γραμματέας
Λαζαρίδου Μαρία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.