Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Στο στόχαστρο του κοινοτικού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης δέχεται πυρά για το μήνυμα που στέλνει στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ισχύσει από τον Ιούλιο, οι ασφαλισμένοι με τουλάχιστον 45 χρόνια εργασίας από την ηλικία των 18 ετών θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 63 με πλήρη σύνταξη. Το επίσημο (σ.σ.: γενικό) όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έχει καθορισθεί να αυξηθεί από τα 65 στα 67 έτη έπειτα από μία μεταβατική περίοδο.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Ντι Βελτ» (Die Welt), ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι το να επιτρέπεται η συνταξιοδότηση των εργαζομένων με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας στην ηλικία των 63 ετών στέλνει το «λάθος μήνυμα» σε μία περίοδο που χώρες —όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία— δυσκολεύονται να εισαγάγουν σκληρές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. «Περιμένουμε ότι οι Έλληνες θα εργάζονται περισσότερο για χαμηλότερη αμοιβή. Τώρα, αυτοί θα αναρωτιούνται γιατί η Γερμανία κινείται στην άλλη κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Έτινγκερ.
Προειδοποιώντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει έλλειψη δεξιοτήτων, ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα ενέργειας δήλωσε ότι οι πολιτικοί πρέπει, αντίθετα, να αρχίσουν να μιλούν για όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 και να βοηθήσουν να εξοπλισθούν οι πολίτες με επαγγελματική εκπαίδευση για ένα μεγαλύτερο εργασιακό βίο. Η κυβέρνηση συνασπισμού της Άγγελας Μέρκελ έχει ήδη δεχτεί κριτική από επιχειρηματικούς ομίλους και οικονομολόγους, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι οι προταθείσες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις θα ασκήσουν χρηματοδοτικές πιέσεις στην οικονομία που αντιμετωπίζει το πρόβλημα ενός γρήγορα αυξανόμενου πληθυσμού. Η Ελλάδα και η Ισπανία συμφώνησαν να αυξήσουν το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ενώ η Πορτογαλία πρόσφατα αύξησε το όριο αυτό στα 66 έτη, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει υπολογίσει ότι το συνολικό κόστος της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης θα ανέλθει στα 60 δισ. ευρώ έως το 2020 και θεωρεί ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της πρόωρης συνταξιοδότησης. Περαιτέρω συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις προσφέρονται για γυναίκες με παιδιά που γεννήθηκαν πριν το 1992, οι οποίες θα μπορούν να λάβουν υψηλότερη κρατική σύνταξη. Οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι το συνολικό κόστος των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων θα φθάσει τα 230 δισεκ. ευρώ έως το 2030 και προειδοποίησαν ότι το βάρος της δαπάνης θα πέσει στη νεότερη γενιά της χώρας.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.