Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.osyape.gr
Αθήνα. 26/04/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την κυβερνητική (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) πλειοψηφία στη Βουλή, ψηφίστηκε ο Ν.4250/2014, που θεσπίζει το προ πολλού εξαγγελμένο πρόγραμμα "αξιολόγησης" των προσόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του πειθαρχικού δικαίου, για να προωθηθεί παράλληλα με τις τρέχουσες διαθεσιμότητες-απολύσεις, το σχέδιο τρομοκράτησης, περαιτέρω υποταγής και απολύσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Τα κύρια  χαρακτηριστικά του νόμου αυτού είναι τα εξής:
·  Χειραγώγηση και τρομοκράτηση των υπαλλήλων, πλήρης υποταγή των εργαζομένων στην υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία, ιδεολογική αναπαραγωγή της υπεροχής του ατομικού απέναντι στο συλλογικό, περαιτέρω ασφυκτικός έλεγχος στην ανάδειξη στελεχών σε συνέχεια του υφισταμένου σήμερα πλαισίου (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Πειθαρχικό Δίκαιο, Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο).
·  Δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων. μέσω της κατηγορίας του 15%.
·  Τιμωρητική αντιμετώπιση των υπαλλήλων που σηκώνουν κεφάλι στην αυθαιρεσία κάθε είδους Προϊσταμένων.
·   Υλοποίηση των επιλογών κυβέρνησης - Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. για μια κρατική διοίκηση (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) ανελαστικό όργανο στην υπηρεσία του κεφαλαίου, με σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν την εξαθλίωση και την εκποίηση του Δημόσιου Τομέα.
Καλούμε ξανά τους Περιφερειάρχες, τα Περιφερειακά Συμβούλια και την ΕΝ.Π.Ε.:
Να καταδικάσουν την προωθούμενη «αξιολόγηση» και τους πολιτικούς εμπνευστές της και να μην ζητούν παράταση του χρόνου της εφαρμογής της, που δηλώνει την πλήρη συμπόρευση με το έργο αυτής της Κυβέρνησης.
       Η ΟΣΥΑΠΕ καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνει ότι έχει προχωρήσει σε προσφυγή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4250/2014 σε όλα τα επίπεδα. Επίσης καλεί όσους εργαζόμενους εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου αυτού λόγω της θέσης  τους, να απέχουν με επιφύλαξη από τη διαδικασία της "αξιολόγησης" αυτής και ιδιαίτερα στις αποφάσεις των Γενικών Διευθυντών, σχετικές με την αυθαίρετη ποσόστωση. Οι αποφάσεις αυτές καταργούν κάθε έννοια αντικειμενικής και δίκαιης κρίσης και θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας είναι αποφασισμένοι και θα αγωνιστούν για την κατάργηση των διατάξεων του νόμου της "αξιολόγησης" με τα προκαθορισμένα ποσοστά, που διαλύουν τη Δημόσια Διοίκηση και οδηγούν χιλιάδες υπαλλήλους στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση.
Για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

Σας επισυναπτω ενημερωτική ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ στην οποία πιστεύω ότι θα έπρεπε να προστεθεί η φράση " Να προβούν (οι Περιφερειάρχες και τα Περιφερειακά Συμβούλια) σε λήψη αποφάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων κατά της εφαρμογής του σχετικού Νόμου για την αξιολόγηση με ποσόστωση και να τις προωθήσουν στην ΕΝΠΕ ώστε να προσφύγει δικαστικά στο ΣτΕ για την ακύρωση του Νόμου". την οποία έκοψε ο Πρόεδρος.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.