Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Aυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την ανησυχία της για τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής που φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την προσπάθεια της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την ανάθεση έργου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε γνωστή πολυεθνική εταιρία.
Και οι δύο ενέργειες μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, παρά το ότι είχε στα χέρια της αντίθετες εισηγήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, προσπάθησε να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και την ανάθεση του έργου στη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία έχει έντονα απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη για θέματα διαφθοράς. Παρότι είναι γνωστές οι μέθοδοι που έχει ακολουθήσει στο παρελθόν η εν λόγω εταιρεία για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ακόμη και Δελτίο Τύπου (8/6/2015) για να υποστηρίξει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που τελικά σταμάτησε όταν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης ήρθαν στο φως από δημοσιογραφική έρευνα.
Εν συνεχεία, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αντί να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει χωρίς φωτογραφικές διατάξεις, ως όφειλε, προχώρησε στην αιφνιδιαστική μετακίνηση δύο υπαλλήλων από την αρμόδια Διεύθυνση. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που είχαν εισηγηθεί το να μην προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός. Η επίκληση «δρομολογημένης εδώ και πολλούς μήνες, απόφασης για την αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ)» (Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής 11/10/2015) δεν αποτελεί παρά εκ των υστέρων δικαιολογία μιας αυθαίρετης, αυταρχικής και εκδικητικής πράξης της Διοίκησης.
Για ποιο ήθος Διοίκησης μπορούμε να μιλάμε, όταν εκδιώκονται αυθαίρετα οι υπάλληλοι που λειτούργησαν με αμεροληψία και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος;
Τι μήνυμα προσπαθεί να περάσει στους υπαλλήλους η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, προχωρώντας σε τέτοιες ενέργειες;
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στρέφονται ενάντια σε κάθε πρακτική διαφθοράς, όπως αυτές τις οποίες αποδεδειγμένα έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά:
  • Από την Κυβέρνηση, να προχωρήσει στην πλήρη διαλεύκανση όλων των συμβάσεων της εν λόγω εταιρείας, την απόδοση ευθυνών σε όποιους υπάρχουν.
  • Να ακυρωθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με την εν λόγω εταιρεία, που έπληξε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.
  • Από την Περιφερειάρχη Αττικής, να ακυρώσει άμεσα το σχετικό διαγωνισμό και να ανακαλέσει τις αυθαίρετες μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.