Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Θα πληγεί ο θεσμός της απεργία με την απόφαση κατά της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ο ΔΣΑ

Η ερμηνεία που έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπόθεση της ΑΔΕΔΥ και έκρινε παράνομη (άλλα όχι καταχρηστική) την απεργία της, οδηγεί στην περαιτέρω αποδυνάμωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Ειδικότερα, ο ΔΣΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αθήνα 28-7-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΣΑ μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 2395/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου κρίνεται ότι αρμόδιο όργανο για την κήρυξη απεργίας της ΑΔΕΔΥ είναι η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας και όχι το Γενικό Συμβούλιο, θεωρεί ότι δημιουργείται μείζον ζήτημα.
Η δικαστική απόφαση επικαλείται την  γραμματική ερμηνεία του άρθρου 30 παρ. 8 εδ. β΄ του Ν. 1264/1982, παρά το γεγονός ότι στο άρθρο 13 του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ  προβλέπεται ότι το Γενικό Συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει για διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες.

Η υιοθέτηση της ερμηνείας αυτής οδηγεί στην περαιτέρω αποδυνάμωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας (άρθρο 23 Συντάγματος) δεδομένου ότι ο δικαστικός έλεγχος ενός συνταγματικού δικαιώματος δεν πρέπει να οδηγεί στην πλήρη κατάλυσή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.