Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Πού έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί σε εργασιακά και Ασφαλιστικό

«Πράσινο» για κατώτατο μισθό και συμβάσεις - «Παγώνει» η ρήτρα στις συντάξεις - Σε δύο φάσεις η αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού, τώρα ενοποιήσεις Ταμείων, τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για περιορισμό των πρόωρων συντάξεων - Προς τρία Ασφαλιστικά Ταμεία: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ.
Έχοντας στις αποσκευές της μια διαφαινόμενη συμφωνία στα εργασιακά και το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί ως έχει αμέσως μετά την συμφωνία, αλλά ανοιχτό ακόμα το μέτωπο του Ασφαλιστικού προσέρχεται σήμερα (27/05/2015) η ελληνική πλευρά στο τελικό κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων του Brussels Group.
Χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης αλλά και ο γ.γ. Γ. Ρωμανιάς συζητήθηκαν τα δύο κρίσιμα θέματα που αποτελούν και τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εργασιακά, το νομοσχέδιο για την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύεων θα κατατεθεί αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας και θα περιλαμβάνει και τις προβλέψεις επαναφοράς του κατώτατου μισθού σε δύο φάσεις (Σεπτέμβριο του '15 και Ιούλιο του '16).
Στο Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν τώρα οι λειτουργικές ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων (θα οδηγηθούμε σταδιακά σε τρία ταμεία, ΙΚΑ για μισθωτούς, ΟΑΕΕ - Επαγγελματίες και ΟΓΑ) και τεθεί χρονοδιάγραμμα για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ωστόσο οριστικές αποφάσεις ανανέμεται να ληφθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Οι δανειστές επιμένουν ότι τα μέτρα περιορισμού θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, δηλαδή από το 2016 και να μην μεταφερθούν το 2019 - 2020. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θα επιμείνει ότι τα μέτρα δεν θα αφορούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα κυρίως σε ό,τι αφορά τις μητέρες με ανήλικο παιδί, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.
Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν καταλήξει ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ("πάγωμα" μέχρι το 2017 ζητούν οι "θεσμοί") αλλά και όποιες νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα κριθεί και καταβολή της 13ης σύνταξης που σε ένα βαθμό θα κριθεί από την συμφωνία στο ύψος του συντελεστή πρωτογενούς πλεονάσματος.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.