Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μεταφορά μισθοδοσίας από το Κράτος στις Περιφέρειες - του Δημήτρη Βαζούρα

Περιφερειακή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Περιοδική ενημέρωση των υπαλλήλων στις αιρετές Περιφέρειες
Μεταφορά μισθοδοσίας
από το Κράτος στις Περιφέρειες
Οι πολιτικές των τελευταίων ετών, με την εφαρμογή των μνημονίων, έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθετικών αντιλαϊκών πολιτικών τόσο σε βάρος των πολιτών, όσο και σε βάρος των Περιφερειών της χώρας μέσω των εργαζομένων σε αυτές.
Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι να οδηγηθούν οι Περιφέρειες σε δεινή οικονομική και λειτουργική θέση. Οι υπάλληλοι των Περιφερειών έχουν ελαττωθεί κατά το 1/3 από το 2011 (Καλλικράτης), βλέποντας το οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται συνεχώς.
Μπροστά μας εμφανίζονται πλέον καταστάσεις πρωτόγνωρες: Μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απολύσεις εργαζομένων, διαλύση του συστήματος υγείας και παιδείας, κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και φυσικά, η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών να καταρρέει κάθε μέρα όλο και περισσότερο.
Επιπλέον, και μέσα σε όλη αυτήν την λαίλαπα μέτρων οι υπάλληλοι των Περιφερειών βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμη κίνδυνο: Την μεταφορά της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στις Περιφέρειες. Αυτό καθιστά πιθανά προβληματική την καταβολής της μισθοδοσίας, καθώς τα ποσά που δίδονται από το Κράτος στις Περιφέρειες, έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Βάζουν τους υπάλληλους να γίνουν κεφαλοκυνηγοί φόρων υπέρ του προϋπολογισμού της μισθοδοσίας τους.
Θέλουν να μας αποκόψουν από το κεντρικό κράτος, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι δεν είμαστε κρατικοί, αλλά περιφερειακοί υπάλληλοι, βάζοντας μπροστά την δήθεν οικονομική  και διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών. Η οποία αυτή την χρονική στιγμή δεν υπάρχει μια και τα έσοδα των Περιφερειών από τους ΚΑΠ είναι μηδαμινά. Αυτή η ¨Δήθεν¨ κατάσταση αποτυπώνεται και στην άλλη βαθμίδα της Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, όπου πολλές φορές, οι συνάδελφοι υπάλληλοι των Δήμων βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη κατάσταση της αδυναμίας καταβολής του μισθού τους.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες «δεν το βάζουμε κάτω». Απαντάμε μαζικά, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους σχεδιασμούς των δανειστών και στις νυχτερινές τροπολογίες που οδηγούν στην αμφίβολη καταβολή της μισθοδοσίας, με απώτερο σκοπό την φοροεισπρακτική πολιτική εις βάρος των πολιτών.
Η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας), διεκδικώντας την εγγύηση και διασφάλιση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό και λέγοντας όχι σε νέα φορολογία των πολιτών, προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εσωτερικών).
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Καλούνται τα ΔΣ των συλλόγων να οργανώσουν την δυναμική μετάβαση των μελών τους στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση των Περιφερειών, ώστε η συμμετοχή να είναι μαζική.
Όσοι σύλλογοι αδυνατούν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση λόγω αντικειμενικών συνθηκών απόστασης, ας πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτήρια των υπηρεσιών των Περιφερειών με την συμμετοχή των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Εκλεγμένων συμβουλών, Φορέων και πολιτών.
Όλοι και Όλες στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα

Απαιτούμε:
  • Συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι με νέους φόρων μέσω των πολιτών.
  • Κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας μας με άμεση νομοθετική ρύθμιση
Β α ζ ο ύ ρ α ς   Δ η μ ή τ ρ η ς
E-mail: vazouras1@gmail.com - Tηλ.: 2313 319905 - Fax: 2313 319906
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.