Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΑΛΚΗ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΑΛΚΗ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΥ
Σε προσχηματικές ανακρίβειες και συκοφαντίες 
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε κείμενο υπογεγραμμένο από τον Βαζούρα Δημήτρη , στο οποίο παρατίθεται πληθώρα συκοφαντιών που αφορούν εμένα προσωπικά, όπως και άλλα στελέχη της ΟΣΥΑΠΕ.
Κύριε Βαζούρα,
Έπειτα από το διαφημιστικό αυτό τέχνασμα, με την ωραία σου φωτογραφία, στο οποίο προσπαθείς να πλέξεις ο ίδιος το εγκώμιό σου και την ανύπαρκτη αγωνιστική δράση σου ενόψει Συνεδρίου, σου υπενθυμίζω τα εξής.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ ήταν και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και στοιχειοθετημένη ώστε να καλύπτει τους εργαζόμενους. Με την από 26-4-16 απόφασή μας, για την οποία δεν ήξερες ποια θέση να πάρεις, καταγγέλθηκαν οι περιφερειακές αρχές για την έκδοση αποφάσεων διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός ωραρίου, και κηρύχθηκαν τρίωρες στάσεις εργασίας επί του συγκεκριμένου έργου των εξετάσεων. Άλλωστε τρεις ώρες είναι η προβλεπόμενη διάρκειά τους.
Σου γνωρίζω επειδή απ’ ό,τι φαίνεται δεν είσαι ενήμερος, ότι για να επιτευχθεί η νομική κάλυψη των εργαζομένων και των οργάνων, απαιτείται η κινητοποίηση να γίνει με τη μορφή στάσης εργασίας και όχι αποχής. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι περιφερειακές αρχές επικαλούνται έκτακτους λόγους ώστε να αναγκάσουν τους συναδέλφους να διακόψουν την όποια αποχή. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στη στάση εργασίας. Σε ό,τι αφορά την περικοπή χρημάτων, αυτή δυνητικά γίνεται και στην αποχή . Ωστόσο με τον τρόπο που κηρύχθηκε η στάση εργασίας μας «από το συγκεκριμένο έργο», δεν υποχρεώνει τον υπάλληλο να φύγει από την υπηρεσία, αντίθετα μπορεί να επιτελέσει τα λοιπά καθήκοντά του και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περικοπούν χρήματα.
Τελειώσαμε με τα τυπικά.
Εφόσον έβαλες όπως λες το θέμα στην ΑΔΕΔΥ, και μάλιστα ως μέλος της συντηρητικής δεξιάς παράταξης ΔΑΚΕ, τι απάντηση έλαβες ;
Γιατί δεν εφαρμόζεις τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου που είσαι εκλεγμένος ; Ξέχασες ότι το έχεις επαναλάβει και το 2014, που όταν ήταν να υπογράψεις ως Γραμματέας τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση και τις απολύσεις , παραιτήθηκες αντί να σταθείς στο πλευρό των εργαζομένων ;
Ο λύκος μπορεί να αλλάζει την τρίχα του, αλλά τη γνώμη δεν την αλλάζει. Προσχηματικά επικαλείσαι τον αγώνα των εργαζομένων, αγωνιώντας να βρεις τρόπους ανάδειξης του εαυτού σου και της παράταξής σου ενόψει Συνεδρίου.
Έλεος, δεν πείθεις κανέναν !
Άλλωστε αυτό αποδεικνύεις και με την προσωπική σου τακτική. Αντί να δηλώνεις στάση εργασίας από τις εξετάσεις όλες αυτές τις μέρες, δηλώνεις απλά κώλυμα !!
Για τον οποιοδήποτε αυτό ερμηνεύεται ως προσπάθειά συμπόρευσης με τον Περιφερειάρχη σου αντί να προχωρήσεις σε κινητοποίηση ως εργαζόμενος.
Ούτε καν τον έχεις καταγγείλει με το σύλλογό σου για τη συγκεκριμένη απόφαση της διενέργειας εξετάσεων.
Όλα τα στελέχη της ΟΣΥΑΠΕ στα οποία αναφέρθηκες εφαρμόζουν έμπρακτα τις αποφάσεις των οργάνων πράγμα που εσύ δεν κάνεις και σε καταγγέλλω γι’ αυτό. Περιόρισε τη διάθεσή σου να ψηφοθηρείς με παρεμβάσεις – διαφημιστικά τεχνάσματα ενόψει συνεδρίου , γιατί εκτίθεσαι και προσπαθείς να δημιουργήσεις ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Η πρακτική αυτή είναι παντελώς αντίθετη με κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία. Τα υπόλοιπα στο Συνέδριο. 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.