Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Μπορούμε να προχωρήσουμε σε 15.000 προσλήψειςΣε περίπου 22 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της επαναφοράς 4.000 διαθέσιμων και απολυμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Μιλώντας στην εκπομπή "ONline" του MEGA ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι από τις 4.000 το χαρτί της απόλυσης έχουν πάρει μόνο 2.000 και από αυτούς οι 1.000 μένουν έξω από τα pay roll του Δημοσίου γιατί οι υπόλοιποι παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις και εξακολουθούν να πληρώνονται. 
"Το κόστος της επαναφοράς υπολογίζεται σε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Θα ήταν 33 εκατ. ευρώ αλλά αφαιρούνται τα 9,5 εκατ. που καταβάλλονται λόγω των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων", διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι το κόστος αυτό είναι περίπου το μισό συγκριτικά με τα 50 εκατ. ευρώ που "γλιτώνουμε περιορίζοντας τις στρατιές των συμβούλων των υπουργών από 1.200 σε 550".
Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως αν τεθεί από τους θεσμούς θέμα σχετικά με τις 15.000 προσλήψεις που προβλέποντο για φέτος θα πει ότι "μπορούμε να προχωρήσουμε και σε 15.000 προσλήψεις γιατί εξοικονομήσαμε το κόστος της επαναφοράς από ένα ισοδύναμο μέτρο".
Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει την άμεση επαναφορά τους και αυτό αποτελεί, όπως είπε, "κόκκινη γραμμή".
Για το θέμα αυτό ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι δεν είναι ευχάριστες οι απολύσεις, ωστόσο υποστήριξε ότι "με outsourcing μπορούμε να βρούμε καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες" για την καθαριότητα στο Δημόσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.