Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ -Στόχος να μη γίνουν μειώσεις

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στα εφάπαξ, με στόχο να προκύπτουν ελαφρώς μειωμένα ποσά. (Στοπ στο ψαλίδι 30%-80%)
Βάσει των όσων σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον υπολογισμό θα λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές και οι εισφορές που έχουν καταβληθεί για μεγαλύτερη χρονική περίοδο (π.χ. την τελευταία επταετία ή οκταετία, αντί της πενταετίας στο Δημόσιο).
«Έχουμε ήδη δρομολογήσει αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου ώστε να μη γίνουν οι δραματικές μειώσεις κατά 30%-80% που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου.
Όπως αναφέρει και η «Ημερησία», την αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού εξετάζει ειδική ομάδα με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, με δεδομένη την κυβερνητική δέσμευση για κατάργηση του νόμου που προβλέπει την εφαρμογή μαθηματικού τύπου και του δείκτη βιωσιμότητας.
Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως για την αποφυγή νέων μειώσεων, ωστόσο, πολλά Ταμεία -και κυρίως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο εκκρεμεί η καταβολή 28.000 εφάπαξ- θα χρειαστούν πρόσθετη κρατική επιχορήγηση, καθώς δεν υπάρχουν αποθεματικά και οι ετήσιες εισφορές των «εν ενεργεία» δεν επαρκούν για να «καλύψουν» όλες τις πληρωμές στους δικαιούχους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.