Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

“30.000” αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο το 2015 λόγω Ασφαλιστικού

Νέο κύμα μαζικής αποχώρησης υπαλλήλων από το Δημόσιο διαβλέπουν στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης λόγω των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό καθεστώς.
Οι αποχωρήσεις αναμένεται να μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αποχωρήσεις από τον κρατικό μηχανισμό για το σύνολο του Δημοσίου μπορεί να υπερβούν και τις 30.000 συνταξιοδοτήσεις μέχρι το τέλος του 2015 με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.
Το μαζικό κύμα φυγής καταγράφεται από υπαλλήλους που έχουν κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα δηλαδή έχουν συμπληρώσει 25ετία και έχουν καταθέσει ήδη την πρώτη αίτηση παραίτησης, ενώ απαιτείται και δεύτερη αίτηση για την ολοκλήρωση του αιτήματος.
Παράλληλα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών συζητείται και η πρόβλεψη της Συμφωνίας της 12ης Ιουλίου ότι οι δαπάνες του κρατικού μηχανισμού θα υπολογίζονται ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Με αυτήν την πρόβλεψη το μισθολογικό κόστος και οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου δεν θα μπορούν να εκτοξευτούν και θα προσδιορίζεται ανώτατο όριο με βάση το ποσοστό επί του ΑΕΠ που θα προσδιοριστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόβλεψη αυτή έχει τεθεί από πλευράς των δανειστών για να ισχύσει στην προοπτική ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ προκειμένου να μη δοθεί η δυνατότητα στην ελληνική πλευρά να διαχειριστεί κατά το δοκούν στο Δημόσιο τα κονδύλια που θα εξασφαλιστούν από την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το όριο του ποσοστού επί του ΑΕΠ για τις δαπάνες του Δημοσίου δεν είναι στις προτάσεις των δανειστών να εφαρμοστεί σε περιόδους όπου η ελληνική οικονομία καταγράφει ύφεση όπως η χρονιά που διανύουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.