Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ανοικτή επιστολή Χαράλαμπου Ευστρατίου για την ποσόστωση στην αξιολόγηση των Περιφερειακών Υπαλλήλων.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ.:69 42 43 41 42 - email:xaralamposeystratioy@gmail.com

Ξάνθη 19 Ιουνίου 2014

Προς: Όλους του Υπαλλήλους της
Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης



Ανοικτή Επιστολή

για την Αξιολόγηση
Συνάδελφοι για να μην περάσει το μέτρο της ποσόστωσης και να μην εφαρμοστεί η άδικη και απαράδεκτη αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξουν και να εφαρμοστούν οι εξής συνθήκες και προϋποθέσεις:

· Κανείς Γενικός Διευθυντής να μην προχωρήσει σε καταμερισμό της ποσόστωσης.

·  Κανείς Διευθυντής να μην προχωρήσει σε αξιολόγηση συναδέρφων σύμφωνα με την ποσόστωση.

·        Κανείς συνάδερφος να μην παραλάβει και συμπληρώσει το έντυπο της έκθεσης αξιολόγησης.

·  Όλοι οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές να αποστείλουν επιστολή προς όλους τους αρμοδίους φορείς ότι είναι αντίθετοι με την ποσόστωση αξιολόγησης.

Για να γίνουν όμως πράξη όλα τα παραπάνω θα πρέπει :

·  Να εφαρμοστούν από όλους μας (Γεν. Διευθυντές, Διευθυντές, Τμηματάρχες και Υπαλλήλους) μαζικά και συλλογικά.

·  Να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και τους πολίτες ότι είμαστε υπέρ μιας δίκαιης αξιολόγησης η οποία θα βασίζεται σε σαφή και επαρκή στοιχεία γνωστά εκ των προτέρων τόσο από τους αξιολογητές όσο και από τους αξιολογούμενους.

·  Να ενημερώσουμε συναδέρφους και πολίτες ότι οι διατάξεις περί ποσόστωσης στην αξιολόγηση είναι αντισυνταγματικές σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή της βουλής, κάτι πού η Κυβέρνηση και η Τρόικα δεν έλαβε καν υπόψη της.

·  Ο Σύλλογος ή η Ομοσπονδία να ενημερώσει και να πείσει τον κάθε Διευθυντή και Συνάδελφο (ακόμη και έναν έναν ξεχωριστά) για ποιο λόγο δεν πρέπει να εφαρμοστεί η ποσόστωση στην αξιολόγηση, αλλά και να μην παραλάβουν τα έντυπα αξιολόγησης.

 · Ο Σύλλογος να παρέχει Νομική Κάλυψη και προστασία σε κάθε συνάδερφο που αποφασίσει να εφαρμόσει την απόφαση της ομοσπονδίας ή του συλλόγου να μην παραλάβει το έντυπο αξιολόγησης.

·  Να δεσμευτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης ότι θα δώσει εντολή σε κάθε Γενικό Διευθυντή να προχωρήσει σε αξιολόγηση μεν, αλλά χωρίς την ποσόστωση.

·  Να υπάρξει άμεσα κοινή σύσκεψη Διευθυντών, Συνδικαλιστικών Στελεχών και  Νομικών Συμβουλών της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας..

·  Να υπάρχει Νομικός Σύμβουλος (Δικηγόρος) ο οποίος θα είναι παρών όταν μας αποδοθούν τα έντυπα αξιολόγησης και θα αιτιολογήσει τεκμηριωμένα για ποιον λόγο είμαστε αντίθετοι με την ποσόστωση στην αξιολόγηση.

Φυσικά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι όλες οι Περιφερειακές Ενότητες και όλοι οι συνάδερφοι που υπηρετούν σε αυτές θα εφαρμόσουν τα παραπάνω συλλογικά και μαζικά, κινούμενοι σύμφωνα με το κοινό συλλογικό καλό, χωρίς προσωπικές μικροπολιτικές. Εδώ όμως μπαίνουν και αλλά ερωτήματα. Οι συνάδερφοι της Π.Ε. Ροδόπης και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην έδρα, από ποιον σύλλογο θα ενημερωθούν και με ποιανού παρότρυνση θα εφαρμόσουν τις παραπάνω προτάσεις όταν δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κανένα συλλογικό όργανο; Ποιος μπορεί να τους διασφαλίσει την νομική τους προστασία και κάλυψη σε περίπτωση που δεν υπάρχει το αναμενόμενο ποσοστό συλλογικότητας;  

Συνάδελφοι πιστεύω ότι έρχεται η στιγμή που πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυση του ενιαίου συλλόγου για όλη την περιφέρεια, μια και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα είναι πολλά. Χρειάζεται λοιπόν η συλλογικότητα όλων μας αλλά και η ενιαία Νομική Κάλυψη και προστασία προς όλους, τόσο από τον Σύλλογο, όσο και από την Ομοσπονδία.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω για ακόμη μια φορά ότι η παροχή Νομικών Συμβουλών, ενάντια σε αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο, είναι αυτή που θα μας δώσει τα όπλα να τον πολεμήσουμε.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Υπάλληλος ΠΑΜΘ - Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

Πρώην Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

2 σχόλια:

  1. Το κείμενο κρύβει την νομική κάλυψη των απεργών απο την ΑΔΕΔΥ. Δεν αναζητούμε ήρωες για να θυσιαστούν αλλά συλλογικό αγώνα που να νικήσει. Ο Συνάδελφος πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα για τις δυνατότητες του αγώνα και την Απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε συνάδερφε επειδή είμαι ενημερωμένος, λέω αυτά που λέω. Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβεις και εσύ εν καιρό.

      Διαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.