Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αλλάζουν όλα στο μισθολόγιο του Δημοσίου! Αυξήσεις μισθών ως και 8% σε προϊσταμένους! - Πάγωμα και μειώσεις στους υπόλοιπους με δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων

Με τους δανειστές να επιμένουν στις μειώσεις μισθών η είδηση ότι έρχονται αυξήσεις στους μισθούς ορισμένων υπαλλήλων του Δημοσίου αποτελεί τουλάχιστον έκπληξη, ωστόσο αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου που προβλέπει άνοιγμα της ψαλίδας στη μισθοδοσία μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων κρατικών υπαλλήλων.
Αλλάζουν όλα, με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών στο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση τα όσα διαρρέονται πλέον θα αποδεσμεύεται ο βαθμός από την αύξηση του μισθού και έτσι οι όποιες αυξήσεις θα έρχονται με βάση την μισθολογική ωρίμανση.
Εδώ ωστόσο έρχονται σημαντικές αλλαγές με τη δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων. Το κουαρτέτο των δανειστών προωθεί αλλαγές στη μισθολογική ωρίμανση.
Από τη μια μεριά απαιτεί να παγώσουν όλες οι μισθολογικές ωριμάνσεις ως και το 2022 ή τουλάχιστον ως το 2020 ενώ ταυτόχρονα απαιτεί το πτυχία να παίζει ρόλο στη διάρκεια της μισθολογικής ωρίμανσης.
Έτσι το νέο σχέδιο προβλέπει αυξήσεις μισθών ανά 2 έτη για τους κατόχους πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για τους υπαλλήλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η μισθολογική ωρίμανση θα έρχεται ανά 3 έτη.
Ωστόσο οι δανειστές πιέζουν ώστε να αυξηθεί το χρονικό όριο για τους πτυχιούχους στα 3 έτη και για τους μη πτυχιούχους ως και στα 5 έτη, γεγονός που θα σημάνει έμμεσο πάγωμα των αυξήσεων και μικρότερη μισθολογική ανέλιξη.

Η βαθμολογική ανέλιξη του υπαλλήλου δεν θα παίζει κανέναν ρόλο σε ό,τι αφορά στον μισθό του, ωστόσο θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να λάβει θέση ευθύνης. Εδώ οι δανειστές επιμένουν ό,τι για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών πρέπει να δοθούν κίνητρα έτσι που μεταφράζονται σε μισθολογικές αυξήσεις οι οποίες μάλιστα μπορεί να φτάσουν και το 8%.

Την ίδια ώρα όμως και σε ό,τι αφορά κυρίων στα ειδικά μισθολόγια “κόβονται” τα κίνητρα των υπαλλήλων μαζί με τον μισθό τους, η λεγόμενη προσωπική διαφορά φαίνεται ότι αυτή τη φορά μπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη και έτσι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια θα φτάσουν ως και το 5%.
Μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις σήμερα στο... μενού των δανειστών – Όλες οι αλλαγές που έρχονται
- Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο με μειώσεις για τους υπαλλήλους

- Ισοδύναμα μέτρα για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων 
- Πως θα υπολογίζονται οι μειώσεις στις συντάξεις, τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ
- Πάγωμα στην κρατική χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και συντάξεις πείνας

Νέο μπαράζ μέτρων έρχεται λόγω του νέου μνημονίου. Σήμερα κρίνεται το μισθολογικό μέλλων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και το θέμα των συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους. Και τα δύο κρίσιμα θέματα πέφτουν σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και του κουαρτέτου των δανειστών.
Οι αλλαγές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους
Οι δανειστές θέλουν να επιβάλουν μείωση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου με νέο μισθολόγιο, κάτι που θα σημάνει σημαντικές μειώσεις για όσους υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, ενώ παράλληλα απαιτούν πάγωμα των μισθολογικών προσαρμογών (τριετίες) ως τουλάχιστον το 2020.
Παράλληλα θα πέσει στο τραπέζι το θέμα της νέου τύπου κινητικότητας με τη θέσπιση δυνατότητας ευκολότερης μετακίνησης ενός υπαλλήλου από τη μία δημόσια υπηρεσία σε άλλη.
Σημαντικές ωστόσο αναμένεται να είναι και οι απώλειες που θα υπάρξουν καθώς οι δανειστές απαιτούν και δημοσιονομικά ισοδύναμα για τις επαναπροσλήψεις όσων δημοσίων υπαλλήλων απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-14. 
Τι θα γίνει με τις συντάξεις
Σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας θα πρέπει να αυξηθούν ανά έξι μήνες κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του 2022
Η πρόωρη σύνταξη για όλους θα λαμβάνεται στα 62 και ολόκληρη στα 67έτη η προσαρμογή ωστόσο με βάση τις νέες απαιτήσεις των δανειστών θα πρέπει να γίνει 2 ως 4 χρόνια νωρίτερα ως το 2017 ή το 2019 δηλαδή.
Παράλληλα όσοι βγαίνουν νωρίτερα θα έχουν πλέον πέναλτι 16% στην σύνταξή τους.
Ταυτόχρονα η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ως το 2019, ενώ το κουαρτέτο των δανειστών ζητά να αλλάξει ο νόμος που μόλις ψηφίστηκε (στις 15 Ιουλίου) και να παγώσει μέχρι το 2021 όχι η κρατική χρηματοδότηση προς τα ταμεία της κύριας ασφάλισης αλλά συνολικά η εθνική δαπάνη με ταυτόχρονη εναρμόνιση όλων των εισφορών στο επίπεδο εκείνων του ΙΚΑ – Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών κάτι που θα σημάνει ως και τριπλασιασμό των εισφορών για κάποιους ασφαλισμένους όπως οι αγρότες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.