Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ρωμανιάς: Οι διαπραγματευτές του Μαξίμου δεν ξέρουν από Κοινωνική Ασφάλιση

Σαφείς αιχμές για τη διαπραγματευτική ομάδα του μεγάρου Μαξίμου που έρχεται σε επαφή με την τρόικα άφησε το πρωί ο γεν. γραμ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς.
Ρωμανιάς: Δεν ξέρουν από κοινωνική ασφάλιση οι διαπραγματευτές του Μαξίμου. "Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν", ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".
Και συνέχισε: "Τα ίδια πρόσωπα εξακολουθούν να "διαπραγματεύονται" και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε. Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και θέλω να φύγω από το υπουργείο μια ώρα νωρίτερα, έμεινα με παράκληση του σημερινού υπουργού που είναι παλιός φίλος και προσπαθεί ο άνθρωπος".
Μιλώντας ειδικότερα για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τις πρόωρες συντάξεις είπε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. κ. Καρόνε έδωσε στο υπουργείο Εργασίας έναν πίνακα που έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο και για τον οποίο είπε ότι "υπακούει σε μια μαθηματική λογική" που "στην πράξη δεν βγαίνει" καθώς "είναι παράλογος, είναι τρέλα, σκέτη τρέλα".
«Πάρτε τον Κουτρουμάνη»
Την ανάγκη να δημιουργηθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικέιμενο σε κάθε ανοχτό μέτωπο με το κουαρτέτο, υπογράμμισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας επίσης στο "Πρωινό Mega".
«Δεν τον φτάνουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι τον Κουτρουμάνη, όσον αφορά στη γνώση του Ασφαλιστικού. Γιατί δεν το παίρνουν στη διαπράγματευση;» είπε η κ. Μπακογιάννη.
Ρωμανιάς: Δεν ξέρουν από κοινωνική ασφάλιση
οι διαπραγματευτές του Μαξίμου
Στην αποκάλυψη πως οι θεσμοί έχουν παραδώσει έναν πίνακα για τις πρόωρες συντάξεις που οδηγεί σε εξωφρενικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας έκανε ο Γιώργος Ρωμανιάς, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τη διαπραγματευτική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.
«Μας έδωσαν έναν πίνακα που έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο και τώρα, οι νόμοι έρχονται έτοιμοι απ’ έξω. Και στην προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα οι νόμοι έρχονταν απέξω, δεν τους φτιάχνουμε εμείς» σχολίασε το πρωί στο Mega ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεωνν και πρόσθεσε: «Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε»
Ο κ. Ρωμανιάς συμπλήρωσε: «Και έχω μαζέψει υλικό μπόλικο. Κάποια ώρα θα τα βγάλω στη δημοσιότητα όλα!».
Στη συνέχεια ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.
«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να "διαπραγματεύονται" και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε. Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και θέλω να φύγω από το υπουργείο μια ώρα νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.