Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μείωση συντάξεων: Σε τρεις δόσεις θα κρατηθούν οι αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ

Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015 παρακρατούνται από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 
Σε τρεις δόσεις θα επιμεριστεί η αναδρομική παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΠΥ αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Οκτωβρίου ώστε να μην "μετρήσουν" υπέρμετρες απώλειες οι συνταξιούχοι . Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας  κ. Γιώργος Κατρούγκαλος , τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Σε 3 δόσεις η παρακράτηση από τις συντάξεις των νέων εισφορών ασθενείας
Ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση και η παρακράτηση των επιπλέον ποσών που προκύπτουν την αναδρομική αύξηση από 1ης Ιουλίου, της εισφοράς υπέρ ασθενείας.
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί το υπουργείο Εργασίας μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το αναδρομικό «ψαλίδι» όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε πριν από λίγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος τροποποιείται η αρχική κυβερνητική απόφαση η παρακράτηση υπέρ του ΕΟΠΥΥ από τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις να γίνει για τρεις μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο) μέσα από τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου.
Με βάση την νέα εγκύκλιο, τα αναδρομικά των δύο μηνών –Ιουλίου και Αυγούστου- θα σπάσουν τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις σε τρεις ισόποσες δόσεις και θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προκειμένου να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική εγκύκλιος, «Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, σύμφωνα με την αριθμ. Φ. 80000/οικ. 22443/4522/8.10.2012 (Β΄2810) Κ.Υ.Α». Να σημειωθεί ότι η αρχική εγκύκλιος που είχε εκδοθεί στις 30 Ιουλίου –και η οποία έλεγε ότι όλα τα αναδρομικά θα κρατηθούν από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, ακυρώθηκε.
Μετά την νέα εγκύκλιο, αναμένεται να εκδοθούν νέες οδηγίες από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου το σύστημα των τριών δόσεων να ισχύσει και για τις συντάξεις του δημοσίου. 
Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
Το ανωτέρω ποσοστό, υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με την αριθμ. ΜΠΔΣ/10362/1961/23.04.2013 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία συνεχίζει να ισχύει. ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 31 του ν. 4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α')» Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 80, τεύχος Α 716.7.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4334/2015 «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)». Με την παράγραφο 31 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α') αυξάνεται το ποσοστό της ασφαλιστικής εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις και θεσπίζεται ασφαλιστική εισφορά για υγειονομική περίθαλψη, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις. Ειδικότερα:
i. Με την παράγραφο 31 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, από 01.07.2015, αυξάνεται το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, του Δημοσίου και του Ν.Α.Τ, από 4% σε 6%. H μοναδική, δηλαδή, τροποποίηση σε σχέση με τα ισχύοντα πριν την ψήφιση της κοινοποιούμενης διάταξης συνίσταται στην αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες της ανωτέρω παρακράτησης για παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ.
ii. Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία, θεσπίζεται εισφορά υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6%, η οποία παρακρατείται εφεξής από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις. Το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού της επικουρικής σύνταξης, σύμφωνα με τη ρητή ως άνω διάταξη.
iii. Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, σύμφωνα με την αριθμ. Φ. 80000/οικ.22443/ 4522/8.10.2012 (Β'2810) Κ.Υ.Α. Η παρούσα εγκύκλιος αντικαθιστά το υπ' αριθ. Φ.80000/οικ.32852/1092/30.7.2015 έγγραφό μας, με ΑΔΑ:6435465Θ1Ω-83Δ το οποίο ανακαλείται. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών σας για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.