Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Παρέμβαση του Δημήτρη Βαζούρα στην Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για το θέμα των υπαλλήλων-εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Παρέμβαση του Δημήτρη Βαζούρα στην Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για το θέμα των υπαλλήλων-εξεταστών υποψηφίων οδηγών.
Στην συνεδρίαση της  19ης-5-2916 του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ,  κατά την τοποθέτηση του ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Βαζούρας ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην κήρυξη απεργίας-αποχής επί του συγκεκριμένου έργου των εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών κατά τις ημέρες και ώρες που θα προγραμματίζονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μετ/ρών και Επικ/νιών των Περιφερειών, εάν αυτό ζητηθεί εγγράφως από την ΟΣΥΑΠΕ, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τον αγώνα των συναδέλφων. 
Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, δεν εκφράσθηκε αρνητική άποψη. Άλλωστε κάτι τέτοιο έχει γίνει για την Ροδόπη (17-5-2016) μετά από αίτημα του Τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος, καθώς στην Π.Ε. Ροδόπης δεν υπάρχει Σύλλογος Εργαζομένων.
Την επόμενη μέρα στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να αποστείλει αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ για την κήρυξη της αποχής. Η απάντηση του Προέδρου ήταν αρνητική λέγοντας ότι η ΟΣΥΑΠΕ έχει ήδη κηρύξει “τρίωρες στάσεις εργασίας επί του συγκεκριμένου έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, κατά τις ημέρες και ώρες που θα προγραμματίζονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μετ/ρων και Επικ/νιων των Περιφερειών” 
Η εμμονή αυτή ενδέχεται να εμπλέξει σε περιπέτειες τους συναδέλφους σε όλες τις Περιφέρειες, καθώς είναι σχεδόν σίγουρος ο κίνδυνος περικοπής μισθού των εξεταστών εφόσον κάνουν στάση εργασίας. Και φυσικά είναι ακάλυπτοι συνδικαλιστικά εάν προχωρούν σε αποχή (Αντίδραση – Κινητοποίηση) από το συγκεκριμένο έργο. Χαρακτηριστικό είναι όμως ότι οι αποφάσεις των Περιφερειαρχών ποικίλουν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ζητούν την πραγματοποίηση 4ωρων ή 6ωρων εξετάσεων που δεν καλύπτει η απόφαση της ΟΣΥΑΠΕ.  (Πράγμα που σημαίνει ότι 6ωρη στάση εργασίας ισοδυναμεί με περικοπή μισθού όπως την μέρα απεργίας).
Σύμφωνα με τον 1264/1982 άρθρο 20 : Για ολιγόωρες στάσεις εργασίας εφόσον πραγματοποιούνται την ίδια μέρα ή μέσα στην ίδια εβδομάδα δεν αρκεί η απόφαση του Δ.Σ. του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου. Έτσι έχουμε αφήσει μετέωρους τους συναδέλφους οι όποιοι ακόμη και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. 
Επιπλέον, το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Αττικής η απόφαση της ΟΣΥΑΠΕ για στάση εργασίας έχει ΜΗ-ΔΕ-ΝΙ-ΚΗ εφαρμογή, καθώς οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κανονικά εντός ωραρίου, δείχνει καταφανέστατα την αδυναμία εφαρμογής και την αστοχία της απόφασης.
Μάλιστα στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής υπηρετεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ. Μεταξύ άλλων είναι:
· Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ
· Ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ και Δ/ντής σε Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής
· Ο μέχρι πριν έξι μήνες Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και νυν μέλος του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ
· Ο επικεφαλής της παράταξης τους στην ΟΣΥΑΠΕ, Γενικός Δ/ντής Μεταφορών και Επικ/νιών  Αττικής και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Επομένως όταν δεν μπορείς να εφαρμόσεις την απόφασή σου στην περιοχή της υπηρεσιακής σου ευθύνης, μην φορτώνεις το βάρος της δικής σου ευθύνης στους άλλους συναδέλφους, και μάλιστα χωρίς να τους έχεις δώσει όση συνδικαλιστική κάλυψη χρειάζονται (βλ.ΑΔΕΔΥ). 
Δεν αφήνεις άλλους να αγωνίζονται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και εσύ ως διοίκηση της Ομοσπονδίας διενεργείς κανονικά εξετάσεις.
Βαζούρας Δημήτρης
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας  Συλλόγων Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ)
e-mail: vazouras2@gmail.com  
τηλ.: 2313 319905 - fax: 2313 319906

3 σχόλια:

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.