Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Δημόσιο: Έρχονται μειώσεις αποδοχών και αξιολόγηση

Μισθολόγιο με... ανοιχτή ψαλίδα χαμηλότερου και υψηλότερου μισθού, μείωση μισθολογικού κόστους, κινητικότητα, διευθυντές-μάνατζερ, αξιολόγηση στο Δημόσιο και ασφυκτικός δημοσιονομικός έλεγχος από τους εκπροσώπους των δανειστών.
Οι νέες δεσμεύσεις-στόχοι αποτελούν, με διαφοροποιήσεις, συνέχεια των απαιτήσεων των δανειστών και του επικαιροποιημένου Μνημονίου, όπως περιγράφονταν ήδη από τις αρχές Απριλίου 2014.
Το πρώτο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή με τις δεσμεύσεις και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε συνεννόηση με τους δανειστές έχει γενικές αναφορές σε νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικά με το Δημόσιο. Μεταξύ άλλων αναφέρει την εισαγωγή ενός νέου συστήματος μόνιμης κινητικότητας που θα εφαρμοστεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2015:
Μία ακόμη «μεταρρύθμιση» αφορά το ενιαίο μισθολόγιο. Μάλιστα η έναρξη ισχύος των αλλαγών ορίζεται από 1ης Ιανουαρίου 2016.
Σύμφωνα με το Βήμα, περιγράφεται αδρά και σχηματικά ότι θα γίνουν αλλαγές στις βασικές παραμέτρους «κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο και σύμφωνα με τους συμφωνημένους στόχους του μισθολογικού κόστους». Ιδιαίτερη σημασία δίνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Πετρόπουλος στην αναφορά περί «αποσυμπίεσης της κατανομής των μισθών μέσω της σύνδεσής τους με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού».
Θεωρεί ότι αποτυπώνει την προοπτική για άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του χαμηλότερου και του υψηλότερου μισθού.
Υπάρχει, δηλαδή, η εκτίμηση ότι θα δημιουργηθεί ένα στρώμα διοικητικής ελίτ με προσόντα και ταυτόχρονα θα επέλθει μείωση των χαμηλών μισθών.
Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι επιδιώκεται σαφώς και η μείωση του μισθολογικού κόστους ως ποσοστού του ΑΕΠ.
Υπάρχει πρόβλεψη για θέσπιση ενός ανώτατου ορίου σε συνάρτηση με το μέγεθος του προσωπικού, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και κυρίως έτσι ώστε να διασφαλίζεται η «μείωση του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ ως το 2019».
Έτσι, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η μείωση αυτή να επέλθει είτε με περαιτέρω μείωση των μισθών είτε με μείωση του αριθμού του προσωπικού στο Δημόσιο (ενδεχομένως και με ισορρόπηση από συνταξιοδοτήσεις).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.