Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Σε αδιέξοδο έργα από το ΕΣΠΑ για τις περιφέρειες

Δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συνήθη συντήρηση σχολείων πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ορατός ο κίνδυνος απώλειας πολλών εκατομμυρίων ευρώ λόγω «παγώματος» των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν τις περιφέρειες. Η έλλειψη ρευστότητας έχει μπλοκάρει τη δυνατότητα συνέχισης πολλών έργων, τα οποία ωστόσο επιβάλλεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του χρόνου (οπότε και λήγει η συγκεκριμένη προγραμματική περίοδος), προκειμένου να μη χαθούν κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Για το συγκεκριμένο θέμα, η Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.
Όπως αναφέρουν οι περιφερειάρχες, έχει δημιουργηθεί χρηματοδοτικό κενό στα έργα του ΕΣΠΑ της τάξεως των 680 εκατομμυρίων ευρώ έως 1 δισεκατομμύριο λόγω της έλλειψης ρευστότητας, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει τα έργα να μη συνεχίζουν τις εργασίες. Η ΕΝΠΕ μέσω της επιστολής της είχε ζητήσει από τον υπουργό «να υπάρξουν ρυθμίσεις τραπεζικής ευελιξίας στους αναδόχους έργων ΕΣΠΑ, ώστε να δύνανται να πληρώσουν υλικά για τις ανάγκες των έργων ή και εργατικό κόστος, για την έκδοση εγγυητικών επιστολών για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή και σύναψη συμβάσεων, καθώς και στοχευμένες ρυθμίσεις στη νομοθεσία δημοσίων έργων, που να αποτρέπουν τη διάλυση εργολαβιών ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης πληρωμής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».
Από την πλευρά του υπουργείου αναφέρθηκε ότι έχουν εξευρεθεί τρόποι για την αποκατάσταση της ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για παράταση της προγραμματικής περιόδου που λήγει στο τέλος του 2015 ώστε να μη χαθούν τα κονδύλια. Σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται κάποια από τα έργα να μεταφερθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Στον χώρο της Παιδείας
Με προβλήματα και στην κτιριακή υποδομή ενδέχεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, αν δεν καταβληθούν άμεσα στους δήμους οι πόροι που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015 για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση την άμεση καταβολή αυτών των χρημάτων, προκειμένου να λυθούν τα πάσης φύσεως προβλήματα στις σχολικές αίθουσες, στις στέγες των σχολείων και στους κοινόχρηστους χώρους πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Εμείς στον δήμο μας έχουμε 80 σχολικά συγκροτήματα και για τη συντήρησή τους παίρναμε τον χρόνο 140.000. Λίγα χρήματα έτσι και αλλιώς, αλλά τώρα δεν έχουμε πάρει ούτε αυτά», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος. «Ωστόσο, δεν είναι τα μόνα χρήματα που μας οφείλονται. “Κανονικά” προβλεπόταν να λαμβάνουμε 110.000 ευρώ τον μήνα για εξόφληση οφειλόμενων πόρων (παρακρατηθέντα προηγούμενων ετών), αλλά από τον Ιανουάριο έως σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ», προσθέτει.

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.