22 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 10.092 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε φουλ ρυθμούς λειτουργεί από χθες ξανά το σχέδιο με τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, έπειτα και από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. 
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, το μήνυμα Σαμαρά ήταν ξεκάθαρο ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. Το βαρύ φορτίο σηκώνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει στα χέρια του ήδη 10.092 ονόματα εργαζομένων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.
Είναι τέτοια η πρεμούρα μάλιστα των κυβερνητικών να μην υπάρχουν ζητήματα της τελευταίας στιγμής, που ο αριθμός είναι κατά 1995 άτομα μεγαλύτερος από το στόχο που είχε θέσει η τρόικα, γεγονός που ερμηνεύεται ως πρόβλεψη προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα από τυχόν εξαιρέσεις.
Το νέο κύμα της κινητικότητας θα πρέπει να έχει ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε στις 22 να παραδοθούν στους τροϊκανούς όλα τα στοιχεία.
Ορόσημο των αλλαγών είναι ο προσεχής Δεκέμβρης, οπότε και πρέπει συνολικά να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα συνολικά 25.000 εργαζόμενοι, δηλαδή 4% του συνολικού τους περίπου αριθμού. Βασικό κριτήριο για τις μετακινήσεις θα είναι η μοριοδότηση, η οποία θα πραγματοποιείται με βάση τα τυπικά προσόντα αλλά και τον τρόπο πρόσληψης τους, κυρίως το αν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου