Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΟΙ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1.618 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ !

Διακόσιοι είκοσι πέντε περισσότεροι υγειονομικοί παίρνουν το δρόμο της διαθεσιμότητας, απ' όσους αρχικά είχε υπολογίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, για 1.225 υγειονομικούς υπαλλήλους. Στις αρχές της εβδομάδας, ο αριθμός έφθανε τους 1.342 και σήμερα, Πέμπτη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σε διαθεσιμότητα μπαίνουν πάνω από 1.500 εργαζόμενοι στην Υγεία.
Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα το σχέδιο μετακινήσεων του υπουργείου Υγείας είναι το «μαγείρεμα» των αριθμών, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου, που φαίνεται ότι έχει ακόμη συμπληρωθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους 1.500 εργαζόμενους της Υγείας θα υπάρχουν τελικώς και γιατροί (αρχικά λεγόταν ότι θα εξαιρεθούν), οι οποίοι προέρχονται από τα παλιά Νοσοκομεία του ΙΚΑ.
Οι εν λόγω γιατροί έχουν τοποθετηθεί σε μονάδες του ΕΣΥ με διαφορετική σχέση εργασίας από τους άλλους νοσοκομειακούς γιατρούς (είναι μη αποκλειστικής απασχόλησης).
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι κυρίως νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι έξι μικρών Νοσοκομείων της χώρας, τα οποία θα αλλάξουν ρόλο. Τα Νοσοκομεία αυτά είναι η «Πολυκλινική», η οποία θα μετατραπεί σε μονάδα εξωτερικών ιατρείων (παράρτημα του «Ευαγγελισμού»), το «Σπηλιοπούλειο», το «Πατησίων», το «Αγία Βαρβάρα», το «Αμαλία Φλέμινγκ» και το «Παναγία» Θεσσαλονίκης.
Σε δεύτερο χρόνο μελετάται η μετατροπή σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου δύο ακόμη Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, του Νοσοκομείου Εδικών Παθήσεων (πρώην Λοιμωδών) και του Νοσοκομείου Δερματικών Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων.
Όπως δήλωσε, ο υπουργός Υγείας μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), «η δέσμευσή μας είναι να συνεισφέρουμε στην κινητικότητα με 1.500 άτομα. Αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί στο ακέραιο».
Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας και του ΑΣΕΠ. Στόχος είναι -είπε ο υπουργός- η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε, πάντως, ότι πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι «να γίνουν όλα γρήγορα και σωστά, χωρίς να υπάρχει καμία απόλυση», χαρακτηρίζοντας όσους πιθανότατα αντιδράσουν κακόπιστους «...οι οποίοι προσπαθούν να παίξουν κομματικά παιχνίδια».

Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα 1618 εργαζομένων της Υγείας

Όχι μόνο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και γιατροί μπαίνουν τελικώς σε καθεστώς κινητικότητας καθώς θα αλλάξουν άμεσα νοσοκομείο. Τι αναφέρουν οι λίστες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας
Λίστες με ονόματα, διευθύνσεις, ειδικότητα αλλά και νέα θέση εργασίας έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για ονόματα γιατρών, νοσηλευτών αλλά και διοικητικού προσωπικού, εργαζόμενοι που θα κληθούν άμεσα να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εργάζονται σήμερα.
Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στις λίστες με τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν είναι και 280 γιατροί παρότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας διαβεβαίωνε ότι δε θα πειραχθεί κανένας από το ιατρικό προσωπικό. Ωστόσο οι γιατροί αυτοί θα μπουν σε μίνι κινητικότητα καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και να αλλάξουν νοσοκομείο πιθανώς να περάσουν κάποιες ημέρες. Άλλωστε και η ένταξη και η αφομοίωσή τους από άλλο υγειονομικό σχηματισμό θα διαρκέσει ένα χρονικό διάστημα.
Στις λίστες του Άδωνι Γεωργιάδη υπάρχουν όμως και νοσηλευτές αλλά και διοικητικό προσωπικό που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
Με βάση τα όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν αλλά δε θα απολυθούν θα προέλθουν από μονάδες με χαμηλή αποδοτικότητα και πληρότητα που θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού Τύπου αλλά και σε μονάδες φροντίδας ασθενών σε τελικό στάδιο.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας περιελάμβαναν αρχικά 1240 εργαζόμενους που θα έμπαιναν σε κινητικότητα ενώ στη συνέχεια ο αριθμός είχε μειωθεί σε 1050. Η λίστα όμως μεγάλωσε και τελικώς 1618 εργαζόμενοι της Υγείας θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επτά αλλαγές στον χάρτη των νοσοκομείων της Αττικής


Αλλαγές στο ρόλο νοσοκομείων με χαμηλή πληρότητα δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με το τελικό σχέδιο να «κλειδώνει» αλλάζοντας ριζικά τον υγειονομικό «χάρτη» της Αττικής.
Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ) η μετακίνηση και η διαθεσιμότητα του προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και η αλλαγή χρήσης νοσηλευτικών ιδρυμάτων ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου, σε μία προσπάθεια να τονωθεί το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να δημιουργηθούν εξειδικευμένες μονάδες και επιπρόσθετα να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Ετσι, και όπως προκύπτει από την ίδια ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για τις εξής αλλαγές:

Παίδων Πεντέλης: Συνενώνεται με το Αμαλία Φλέμινγκ και το Σισμανόγλειο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής.

Αμαλία Φλέμινγκ: Αναπτύσσεται Μονάδα Αποκατάστασης και ιατρεία Νοσηλείας μιας ημέρας.

Αγιοι Ανάργυροι: Εντάσσεται στις εφημερίες, καθώς ενισχύεται με προσωπικό.

Σπηλιοπούλειο: Μετατρέπεται σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων και Κέντρο Ακτινοθεραπείας

Πατησίων: Θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Όλγα.

Πολυκλινική: Μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Αγία Βαρβάρα: Θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.