Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

«Κλείδωσε» η διαθεσιμότητα για περίπου 5.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που συμπληρώνουν τους 12.500 και που πρέπει να έχουν υπαχθεί στο καθεστώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για λόγους... ασφαλείας η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει επιπλέον περίπου 1.500 υπαλλήλους οι οποίοι είτε θα χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση εμπλοκής με την τρόικα είτε θα παραμείνουν στον προθάλαμο για το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας που απαιτεί άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η «σφραγίδα» για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μπήκε από το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, όπου συζητήθηκαν οι συγκεκριμένοι στόχοι και η συμβολή του κάθε υπουργείου και των φορέων του στο πρόγραμμα κινητικότητας, που βασίζονται στην αξιολόγηση των δομών, στις εγκριθείσες προτάσεις αναδιοργάνωσης και στα εγκεκριμένα σχέδια στελέχωσης από τα οποία προκύπτει το όποιο πλεονάζον προσωπικό και φυσικά οι όποιες ανάγκες στελέχωσης. «Επικυρώσαμε στο κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα μας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «η κινητικότητα δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση της χώρας μας έναντι των πιστωτών, αλλά είναι και ένα θετικό εργαλείο, που, τελικά, θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα». Επιχειρώντας δε να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, στους κόλπους των οποίων επικρατεί αναταραχή, επικαλέστηκε το προηγούμενο των 1.862 διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις, όπου υπήρχαν ανάγκες.
Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που βάσει των σχετικών εισηγήσεων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έχουν ανά υπουργείο ως εξής: Υγείας 1.835, Παιδείας 1.500, Μεταφορών 758, Εργασίας 618, Οικονομικών 485 (καθαρίστριες), Αμυνας 410, Πολιτισμού 250, Τουρισμού 138, Αγροτικής Ανάπτυξης 131, Ανάπτυξης 100, Ναυτιλίας 48, Εξωτερικών 10, Μακεδονίας-Θράκης 20, Περιβάλλοντος 100, Δημόσιας Τάξης 500. Σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη τεθεί 4.401 υπάλληλοι (2.234 σχολικοί φύλακες, 2.114 εκπαιδευτικοί, 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης), ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί από τους 3.500 συνολικά (οι 500 ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που εξαιρούνται). Από το άθροισμα προκύπτει ότι ο αριθμός-δέσμευση του μνημονίου για 12.500 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου υπερκαλύπτεται, με μία «δεξαμενή» περίπου 1.500 υπαλλήλων να... πλεονάζουν. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγνωρίζουν πως πρόκειται για «μαξιλάρι» ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρξει η οποιαδήποτε εμπλοκή με την τρόικα στον επόμενο έλεγχο. Ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως στους εκπροσώπους των δανειστών θα προσκομίζουν λίστες με τους 12.500, όπως έχει συμφωνηθεί. Οι περίπου 1.500 υπάλληλοι, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποτελέσουν μέρος των 12.500 του δεύτερου κύκλου της διαθεσιμότητας που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Προς διευθέτηση απομένουν εξάλλου τα θέματα της κατάργησης οργανικών θέσεων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και αυτήν του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας αποδεκτή πρόταση του κ. Μητσοτάκη, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να προηγηθεί ολοκληρωμένα η αξιολόγηση των δομών τους.
Το στοίχημα του υπουργείου Υγείας
Το στοίχημα της κινητικότητας επιχειρεί να κερδίσει τώρα το υπουργείο Υγείας, μετά το πράσινο φως που έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ετσι, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι που αναμένεται να μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας είναι συνολικά 1.835. Στο καθεστώς σε πρώτη φάση εισέρχονται 13 νοσοκομεία (ωστόσο υπάρχουν και εργαζόμενοι από τη συγχώνευση του 1ου και 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ) όπου αναμένεται να αποχωρήσουν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι.
Βεβαίως, όπως έχει διαβεβαιώσει πολλές φορές ο υπουργός, δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ενώ αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων, όπως έχει επίσης επαναλάβει, στο τέλος της περιόδου αυτής, το ΕΣΥ θα διαθέτει περισσότερες κλίνες. Οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα επιστρέψουν σε δύο μήνες. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα ακολουθήσει και η διαδικασία της αξιολόγησης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.
Αναλυτικά, οι λίστες με τους εργαζομένους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας προέρχονται από τα εξής νοσοκομεία: Πολυκλινική: 181 και 189 από το παράρτημά της, Σισμανόγλειο 233, «Αμαλία Φλέμιγκ» 300, Κωνσταντοπούλειο 154, Νοσοκομείο Πατησίων 176, Σπηλιοπούλειο 29, Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα 20, Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής 270, Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης 61, ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης 38, Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης 7 και «Παναγία Θεσσαλονίκης» 170. Επίσης, 7 εργαζόμενοι μπαίνουν στο καθεστώς κινητικότητας από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας επέκρινε χθες εντονότατα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική (να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο κλείνει για να επαναλειτουργήσει ως κέντρο αστικού Τύπου), κάνοντας λόγο για «ντροπή» και «φασαρία» εκ μέρους τους, επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό. «Επρεπε να σας απολύαμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ρεπορτάζ: Μάρω Καπετάνη - Νατάσσα Σπαγαδώρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.