Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ! ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΟΙΚΑΣ!

Ονόματα, διευθύνσεις, ασθένειες, νοσηλείες αλλά και φάρμακα που έχουν ληφθεί θα πρέπει να καταγράφονται στο άμεσο μέλλον για όλους τους ασθενείς με εντολή τρόικας. Τι σχεδιάζεται από το φθινόπωρο με βάση το νέο μνημόνιο για την Υγεία
Ένα πλήρες φακέλωμα για όλους τους Έλληνες ασθενείς προβλέπεται στους σχεδιασμούς της τρόικας με το επιχείρημα τις καταγραφής των δαπανών για τον καθένα ξεχωριστά. Ωστόσο φαίνεται ότι δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς θα παραβιασθούν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και τα οποία είναι πιθανό να αξιοποιηθούν στη συνέχεια τόσο από εργοδότες όσο και από ασφαλιστικές εταιρίες. 
Ειδικότερα μέσα στις υποχρεώσεις της χώρας μας σύμφωνα με το νέο μνημόνιο είναι η κυβέρνηση να αρχίσει να αναπτύσσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τον ασθενή ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του. Ένας φάκελος που θα αναφέρει ασθένειες, ιστορικό, νοσηλείες, κόστος παραμονής σε νοσοκομείο, φάρμακα που έχουν ληφθεί.
Ο ηλεκτρονικός φάκελος θα είναι συνδεδεμένος με όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας ώστε τα στοιχεία των ασφαλισμένων να είναι προσβάσιμα σε γιατρούς και διοικήσεις.
Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες χώρες της Ευρώπης, έχουν επιλέξει να μην αξιοποιήσουν τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς που συνήθως περιλαμβάνει μια ηλεκτρονική κάρτα για άμεση πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά στοιχεία.
Οι φόβοι εστιάζονται στο γεγονός ότι τα δεδομένα μπορεί να πέσουν σε λάθος χέρια και να χρησιμοποιηθούν σε βάρος των αρρώστων. Άλλωστε στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου πολίτες δεν προσλαμβάνονται ακόμη και σε εργασία επειδή παρουσιάζουν προβλήματα υγείας ενώ και ασφαλιστικές εταιρείες δεν τους ασφαλίζουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.