Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των 2.122 καθηγητών των τεχνικών Λυκείων ξεκίνησε και επίσημα η υλοποίηση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Βάσει του σχεδιασμού και των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, μέχρι τότε θα έχουν τεθεί υπό διαθεσιμότητα συνολικά 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Από αυτούς -βάσει των κριτηρίων που θα τεθούν- οι περισσότεροι θα μετακινηθούν σε άλλους δημοσίους οργανισμούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και όσοι δεν καταφέρουν να απορροφηθούν, θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του και τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό ανά υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις λίστες προκύπτει ότι το πλεονάζον προσωπικό στα υπουργεία ανέρχεται σε 9.820 υπαλλήλους. Από αυτούς θα επιλεγούν οι 8.211 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας
Μέχρι τις 27 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση των πλεοναζουσών θέσεων ώστε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προσωπικού.
Εν τω μεταξύ θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων έτσι ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι τελικές λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.
Ποιοι θα περιλαμβάνται στις λίστες των υπουργείων  Υγείας- Παιδείας - Εργασίας 
  • Η λίστα του υπουργείου Υγείας
Σύμφωνα με τα Νέα νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό αλλά και 280 γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 1.618 εργαζομένους στο ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να μετακινηθούν σε όμορα νοσοκομεία.
  • Η λίστα του υπουργείου Παιδείας
Το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για την κάλυψη των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας. Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι οι οδηγοί και καθαρίστριες.
Παράλληλα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι λίστες με τους 302 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονται στη Σιβιτανίδειο Σχολή οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο Παιδείας.
  • Υπουργείο Εργασίας
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Protothema στη λίστα με τους 600 υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας θα βρεθούν υπάλληλοι με χαμηλά προσόντα. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή από τα ασφαλιστικά Ταμεία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα:
-200 από το ΙΚΑ
-29 από το ΕΤΕΑ (ενιαίο επικουρικό)
-20 από τον ΟΓΑ
-75 από τον ΟΑΕΕ
-250 από τον ΟΑΕΔ 
Ακόμη αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 26 υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας.
Πόσοι φεύγουν από τα υπόλοιπα υπουργεία
Εκτός από τα προαναφερθέντα υπουργεία αποχωρήσεις θα υπάρξουν και από τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, ως εξής:
  • Υπουργείο Εσωτερικών (Δημοτική Αστυνομία): 3.000
  • Υπουργείο Υγείας: 1.500
  • Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: 500
  • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
  • Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
  • Υπουργείο Πολιτισμού: 500
  • Υπουργείο Υποδομών: 750
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
  • Υπουργείο Εξωτερικών 20
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
  • Υπουργείο Τουρισμού: 100
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
  • Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 20
Μητσοτάκης: Αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση δεν υπάρχει άλλη επιλογή απο την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου κινητικότητας ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Los Angeles Times. O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως η Ελλάδα αν θέλει να βγει από την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, δεν έχει άλλη επιλογή από το αναδιαρθρώσει τον Δημόσιο Τομέα.
Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στο σχέδιο διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα τοποθετηθούν στην κινητικότητα θα υποστούν μείωση μισθού κατά 25% και πριν τοποθετηθούν σε νέα πόστα, θα περάσουν από μια διαδικασία αξιολόγησης που θα θεσπιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Μόνο ένα ποσοστό των υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στη διαθεσιμότητα θα απολυθούν».
«Η δημιουργία ενός διαφανούς και αξιοκρατικού πλαισίου αξιολόγησης θα συμβάλει στη βελτίωση των ατομικών επιδόσεων, την αύξηση της λογοδοσίας και της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση», πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.