Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΔΝΤ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ «ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Κανονικές» απολύσεις στο δημόσιο θέλει να δει το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από την έκθεση του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Τις διαθέσεις του ΔΝΤ για περισσότερο μαχαίρι παντού, φρόντισε να διαμηνύσει ο κ. Τόμσεν με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις  με τις οποίες αν και αναγνώριζε ότι υπάρχει «σημαντική πρόοδος» στη διόρθωση ανισορροπιών που υπήρχαν πριν από την κρίση επεσήμανε ότι «η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα. 
Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια φαίνεται να αφορά και τις απολύσεις στο δημόσιο. Αξιωματούχοι του ΔΝΤ, φέρονται προβληματισμένοι από την «απροθυμία» να τεθούν εκτός δημοσίου οι επίορκοι και εκφράζουν μήπως τελικά μέσω της κινητικότητας χαθούν τα … ίχνη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση για το δημόσιο δεν γίνεται αναφορά σε απολύσεις. Γίνεται αναφορά για «εξόδους» από το δημόσιο και για «αντικατάσταση»  των απολυθέντων με νέο προσωπικό, με τα «απαιτούμενα προσόντα». Τονίζουν μάλιστα ότι οι Αρχές έκλεισαν την ΕΡΤ τον Ιούνιο και ότι «ανοίγουν ένα μικρότερο, πιο αποτελεσματικό σταθμό» και ότι θα μπορούσε να επαναπροσλάβει ένα αριθμό πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ, όπως υποστηρίζεται στην έκθεση. Παράλληλα στην έκθεση υπάρχει σαφέστατη προειδοποίηση για λήψη με τον προϋπολογισμό του 2014 νέων μέτρων περικοπής δαπανών σε «κοινωνικά ευαίσθητες περιοχές», εφόσον δεν αποδώσουν εισπρακτικά τα μέτρα για τη βελτίωση του φορολογικού μηχανισμού αλλά και αν δεν εξασφαλιστεί η επιτυχία εισπρακτικών στόχων από τους φόρους ακινήτων. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται εφόσον οι ελληνικές αρχές δεν αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην φορολογική διοίκηση με πολύ μεγαλύτερη επιτακτικότητα τους επόμενους μήνες η δημιουργία ενός περισσότερο αξιόπιστου προϋπολογισμού για το 2014 θα πρέπει και πάλι να επικεντρωθεί σε οδυνηρές περικοπές δαπανών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.