Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«Κόκκινο» θα χτυπήσουν τα όρια ηλικίας - Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο ασφαλιστικό, καθώς από 1η Ιουλίου η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.
Έτσι από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% με το μεγαλύτερο κέρδος να προβλέπεται για τις επιχειρήσεις αλλά και τους μισθωτούς να βλέπουν μια μικρή διαφορά από οκτώ ως και 20 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές τους.
Επιπλέον, μειώσεις από την 1η Ιουλίου, της τάξης του 5,2%, στις επικουρικές συντάξεις αποφάσισε την Παρασκευή η διοίκηση του ΕΤΕΑ, το επικουρικό Ταμείο όλων των μισθωτών του Δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Με την απόφαση αυτή η μέση επικουρική σύνταξη του Ταμείου διαμορφώνεται στα 190 ευρώ και μετά την προτεινόμενη μείωση θα πέσει στα 180,12 ευρώ.
Η διοίκηση του ΕΤΕΑ θεωρεί ότι δεν κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι με μεγαλύτερες μειώσεις διότι το μέτρο επρόκειτο αρχικώς να εφαρμοστεί το 2015. Από το γεγονός ότι εφαρμόζεται νωρίτερα, από το 2014, δίνεται η δυνατότητα στο Ταμείο να αξιοποιήσει ως βάση αναφοράς τις εισπράξεις από εισφορές το 1ο τετράμηνο του 2014. Γεγονός το οποίο αποτρέπει μεγαλύτερες μειώσεις καθώς οι εισφορές του 2014 ήταν περισσότερες από το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013.
Η μείωση ξεκινά την 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή τίθεται σε εφαρμογή η μνημονιακή υποχρέωση που αφορά τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Η ρήτρα θα εφαρμοστεί αρχικά στο επικουρικό των μισθωτών και θα επεκταθεί στο σύνολο των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από την 1η Ιανουαρίου 2015. Με βάση τη νομοθεσία, ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και ανά τρίμηνο, με αποτέλεσμα επικουρικές συντάξεις πολλών ταχυτήτων. Η απόφαση για μείωση 5,2% ελήφθη, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως το επικουρικό των μισθωτών θα έχει «μαύρη τρύπα» περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Ταμεία, ενδεικτικά αναφέρεται πως στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), η μέση επικουρική θα πέσει από τα 173 στα 164 ευρώ, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) από τα 187 στα 177 ευρώ, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ) από τα 250 στα 237 ευρώ, στον τομέα Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) από τα 237 στα 224, στον τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού (ΤΕΑΠ ΔΕΗ) από 139 στα 132 ευρώ, στο ΤΕΑΠ ΟΤΕ από τα 207 στα 196 ευρώ, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οινοποιίας Ζυθοποιίας και Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ) από τα 206 στα 195 ευρώ.
Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του ΚΕΠΕ για ένταξη όλων των ασφαλισμένων σε τρία Ταμεία, ενώ ως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχει δημιουργηθεί και το εθνικό κέντρο απονομής συντάξεων που θα ασκεί τον κεντρικό έλεγχο.
Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα μέσω ΟΑΕΔ με τους δικαιούχους να πρέπει να απευθυνθούν πλέον στον ΟΓΑ για να λάβουν το αντίστοιχο επίδομα.
Κλειδώνουν οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στη διαδοχική ασφάλιση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει η συζήτηση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων υπό την πίεση της τρόικας. Οι πληροφορίες θέλουν σε πρώτη φάση την αύξηση κατά έξι μήνες ως δύο χρόνια των ετών για όσους έχουν δικαίωμα σε πρόωρη ασφάλιση, ενώ εάν ισχύσει το σενάριο που θέλει η τρόικα τότε πάμε σε αυξήσεις ορίων από οκτώ ως και 10 έτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.