Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρατικοποιήσουν τις «Ελληνικές Αλυκές»

Νέα προσπάθεια πώλησης του 55,19% που κατέχει το δημόσιο στην «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ» προωθεί η κυβέρνηση καθώς το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιλογή νομικού συμβούλου για το σχετικό διαγωνισμό.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των αλυκών και του ορυκτού αλατιού της χώρας, ελέγχεται σήμερα κατά 55,19% από το ελληνικό δημόσιο, ενώ το 24,81% ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία παραγωγής αλατιού «Καλαμαράκης ΑΕΒΕ – ΚΑΛΑΣ ΑΕ» και το υπόλοιπο 20% ανήκει σε διάφορους δήμους της χώρας. Θα προσληφθεί, επίσης, και χρηματοοικονομικός σύμβουλος.
Ο νομικός σύμβουλος αναλαμβάνει να διερευνήσει, μεταξύ άλλων, αν είναι δυνατή η αποκρατικοποίηση της εταιρείας, με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.
Ειδικότερα, καλείται να διερευνήσει «νομικά αν η εταιρεία «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», διαχειρίζεται κοινόχρηστα πράγματα και ευαίσθητα οικοσυστήματα, τα οποία δεν μπορούν να καταστούν αντικείμενο αποκρατικοποίησης».

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2013 ήταν 5.779.841,64 ευρώ, το μεικτό κέρδος 1.670.982,83 ευρώ, το κέρδος προ φόρων 955.022,14 ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα κέρδη 280.633,22 ευρώ. από 280.633,22 ευρω το 2012 μειωμένο κατά -71,47%.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους ανέρχεται σε 14,69% και η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων σε 6,78%.

Η Εταιρεία διατηρεί επτά υποκαταστήματα, τα οποία είναι τα εξής:
Γραφεία Διοικήσεως επί της οδού Ασκληπιού 1, Αθήνα
  • Αλυκή Κίτρους Πιερίας
  • Αλυκή Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης
  • Αλυκή Νέας Κεσσάνης Ν. Ξάνθης
  • Αλυκή Μέσης Ν.Κομοτηνής
  • Αλυκή Πολιχνίτου Ν. Λέσβου
  • Αλυκή Καλλονής Ν. Λέσβου
  • Αλυκή Μήλου (σε αδράνεια)
 Πηγή
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.