Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Γιατροί... σούπερμαν στον ΕΟΠΥΥ


Περίεργα τεχνάσματα με το «πλαφόν» των επισκέψεων φαίνεται ότι έκαναν 128 γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αποσκοπώντας -ορισμένοι από αυτούς- να παίρνουν χρήματα από τους ασφαλισμένους.

Κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δικαιούται να εξετάζει κάθε μήνα 300 ασφαλισμένους και το αντίτιμο το καταβάλλει ο Οργανισμός
Εντοπίστηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού να έχουν φτάσει στο «πλαφόν» από την τέταρτη κιόλας μέρα του Ιουνίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζονταν να έχουν δεχθεί δεκάδες επισκέψεις ασφαλισμένων ακόμη και την Κυριακή!

Κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δικαιούται να εξετάζει κάθε μήνα 300 ασφαλισμένους του Οργανισμού (θα γίνουν 200 από τον Ιούλιο) και το αντίτιμο το καταβάλλει ο Οργανισμός. Σε περίπτωση που ο αριθμός των εξετασθέντων ξεπεράσει τους 300, ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει την επίσκεψη από την τσέπη του ή να αναζητήσει άλλον συμβεβλημένο.

Για να δουν τη διαθεσιμότητα των ραντεβού ανά συμβεβλημένο, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) στο κεντρικό σημείο της οποίας υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link) που φέρει τον τίτλο «Διαθέσιμες ιατρικές επισκέψεις».
Το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δεχθεί πλήθος καταγγελιών ότι γιατροί δηλώνουν τις πρώτες μέρες του μήνα ότι έχουν συμπληρώσει το «πλαφόν» και ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης.

Ακολούθησε έλεγχος, από τον οποίο προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι ιατροί είχαν 250 έως 300 επισκέψεις μέσα στο πρώτο τετραήμερο του Ιουνίου. Οι 16 είχαν καταχωρίσει στο ηλεκτρονικό σύστημα επισκέψεις την πρώτη μέρα του μήνα, η οποία ήταν Κυριακή! Ενας εξ αυτών φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη μέρα 170 επισκέψεις...

Στις 2 Ιουνίου, που είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα του μήνα, συμβεβλημένος γιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη προγραμματίσει 233 επισκέψεις (Κυριακή και Δευτέρα). Ενας άλλος είχε καταχωρίσει 151 επισκέψεις σε μία μέρα, ενώ συνολικά 48 γιατροί πραγματοποίησαν από 100 έως 150 επισκέψεις σε μία μέρα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ορισμένοι δίνουν απίστευτες δικαιολογίες, όπως ότι ανοίγουν το ιατρείο τους από τις 3.30 τα ξημερώματα!

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, η τακτική κάποιων συμβεβλημένων ιατρών να κλείνουν με κάθε τρόπο το «πλαφόν» των επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, έχει ως στόχο να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν στη συνέχεια από την τσέπη τους τους συγκεκριμένους ιατρούς.

Η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους 5.500 που παρέχουν με συνέπεια τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους.

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Στον «αέρα» οι νέες συμβάσεις

Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή νέων συμβάσεων με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Οι ισχύουσες λήγουν στο τέλος του μήνα και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν από τον Ιούλιο οι ασφαλισμένοι χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Το προεδρείο της Ενωσης επισημαίνει ότι η εκκρεμότητα έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί στο πλαίσιο της επιτροπής διαπραγμάτευσης, που λειτουργεί με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. Η επιτροπή, ωστόσο, έχει συνεδριάσει μία φορά και ο διάλογος έχει διακοπεί.

Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έγινε γνωστό ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη έως το τέλος του μήνα, θα δοθεί παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει καθυστέρηση -αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού- είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη καταγραφής των αναγκών του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς. Από τη μελέτη θα προκύψουν οι ανάγκες ανά περιοχή και ειδικότητα, προκειμένου να ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων με τους γιατρούς που κρίνονται αναγκαίοι.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί έχουν καταθέσει στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τις προτάσεις τους σχετικά με τη σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Ζητούν, δε, συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα εκκρεμή θέματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.