Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Νέες απολύσεις στο Δημόσιο απαιτεί ο Πολ Τόμσεν


Ο κ. Τόμσεν σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ζήτησε την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποδίδουν, αναφερόμενος στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση.
«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση και τη διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύσει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και συνεχίζουμε να πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε ο Τόμσεν, λέγοντας ότι η τρόικα στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Κληθείς να απαντήσει για το εάν υπάρχει περιθώριο για μείωση των φορολογικών συντελεστών είπε ότι συμφωνεί με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι οι φορολογικοί συντελεστές σε κάποιους τομείς είναι πολύ υψηλοί και ότι θα πρέπει να αποτελεί στόχο η μείωσή τους.

Όμως τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη πλεονάσματος 4,5%.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης. 
«Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι όλοι πληρώνουν τους φόρους τους, ότι οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους και όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που εύκολο να φορολογηθούν, αν μπορείς να εξασφαλίσεις μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε μπορείς να μειώσεις του φορολογικούς συντελεστές μακροπρόθεσμα» είπε. 
Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τη μείωση του χρέους στο 124% το 2020 και κάτω από τo 110% το 2022 και ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποια μέτρα για να μειωθεί το χρέος.
«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποια μέτρα για να μειωθεί το χρέος. Αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, καθώς θα ξανακάνουμε την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» είπε και τόνισε ότι είναι απαραίτητο ένα κούρεμα και εκτίμησε ότι η μείωση θα μπορούσε να γίνει μέσω της μείωσης των επιτοκίων, ή άλλους τρόπους.

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγές δεν είναι ισχυρές, παρά τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και επεσήμανε πως εάν δεν βελτιωθεί αυτός ο τομέας τότε θα έχει αντίκτυπο στην ανάκαμψη. 
Επίσης εξέφρασε και τον προβληματισμό του και για το υψηλό επίπεδο των «κόκκινων» δανείων.
Ωστόσο τόνισε ότι δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο και φάνηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στις καταθέσεις των πολιτών και επεσήμανε πως η ρυθμιστή αρχή πρέπει να αναγκάσει τις τράπεζες να αναγνωρίσουν τις απώλειες εκ των προτέρων. 
Σημείωσε δε πως η Αρχή αυτή πρέπει να είναι πολύ πιεστική απέναντι στις τράπεζες να λάβουν υπόψη τους τις απώλειες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Πρόσθεσε δε πως εάν η απομόχλευση συνεχιστεί οι τράπεζες δεν θα παρέχουν τα δάνεια που είναι απαραίτητα για να στηριχθεί το δυναμικό κομμάτι της οικονομίας.
Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, οι δηλώσεις Τόμσεν δείχνουν ότι για την Τρόικα η αξιολόγηση συνδέεται ευθέως με απολύσεις και ότι η ποσόστωση, η πρόβλεψη δηλαδή για κακή βαθμολογία ενός σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, αποβλέπει στη δημιουργία δεξαμενής αποχωρήσεων. Η ηγεσία του ΥΠΔΜ έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί ως μηχανισμός απολύσεων, αλλά η παρέμβαση του ΔΝΤ δείχνει ότι οι πιστωτές έχουν διαφορετική προσέγγιση.
Την απόλυση των δημοσίων υπάλληλων που δεν αποδίδουν ζήτησε ο ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν. Όσον αφορά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει αλλά μόνο αν πληρώνουν όλοι τους φόρους τους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.