Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας. 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η αποχή από την αξιολόγηση είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος.
Αναλυτικά, η απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας είναι η εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε στη συνεδρίασή του, που έγινε στην Αθήνα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 2–6–2014, θεωρεί ότι οι αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο και ο ν. 4250/26-3-2014 «Διοικητικές απλουστεύσεις–Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» προχωρούν εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Η προωθούμενη αξιολόγηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της περιβόητης «ανάπτυξης», στοχεύει στη χειραγώγηση και τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων, στη συνεχή κατάσταση ομηρίας τουλάχιστον του 15% των υπαλλήλων, καθώς και στην ανάδειξη νέων επίλεκτων κρατικών στελεχών στη διοίκηση.
Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (15-60-25) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονται με το ν. 4250/2014 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η αξιολόγηση αποτελεί ένα εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου επιδιώκεται η μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων σε πειθήνια όργανα της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας, κάτω από το διαρκή φόβο της δυσμενούς αξιολόγησης, εργαλείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επόμενες απολύσεις, συνέχεια των διαθεσιμοτήτων, που συμπληρώνουν χρόνο. Στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κράτους σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014 – 2016 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Η.Δ. για να εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. (ΕΥΡΩΠΗ 2020).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΑΔΕ με την από 2-6-2014 απόφασή του (Α.Π.33), καλεί τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε:
- να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο ν. 4250/2014 – να μην συμμετέχει κανένας υπάλληλος στην αυτοαξιολόγηση – να μην καταθέσει κανένας εισηγητής έκθεση αξιολόγησης για τους υφισταμένους του – κανένας αξιολογητής να μην βαθμολογήσει.
Γιαυτό με την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, δηλώνει ότι κηρύσσεται αποχή επ’ αορίστου χρόνου όλων των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και συγκεκριμένα αλλά όχι περιοριστικά :
1) Από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ. 5 του Π.Δ 315/1992 όπως ισχύει σήμερα. 2) Από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης 3) Από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθ. 14 του Π.Δ 318/1992 όπως ισχύει σήμερα) 4) Από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθ. 14 του Π.Δ 318/1992 όπως ισχύει σήμερα ) 5) Από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση (άρθ. 24 του Π.Δ 318/1992 όπως ισχύει σήμερα) 6) Από κάθε άλλη ενέργεια, που έχει σχέση με τη διαδικασία αξιολόγησης (παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοίκησης – Τμήματα Προσωπικού κλπ) Οι παραπάνω ενέργειες είναι το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιδράσουμε στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 για τις αξιολογήσεις, που ακόμη και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατείνεται ότι αντίκεινται και στις διατάξεις του Συντάγματος (αρχή της αναλογικότητας και της αξιοκρατίας).
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Σας γνωστοποιούμε, ότι από την κοινοποίηση της παρούσης, μέχρι το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα, δεν συμμετέχουμε σε κανένα επίπεδο της διαδικασίας αξιολόγησης, κηρύσσουμε αποχή επ’ αόριστο από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης, για όλους τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανεξαρτήτου σχέση εργασίας (μόνιμους ή ΙΔΑΧ).
Η παρούσα , με ευθύνη των τοπικών Συλλόγων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, να επιδοθεί και να πρωτοκολληθεί στα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να λάβουν γνώση.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.