Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Ψαλίδι» 5,2% στις επικουρικές συντάξεις εισηγείται το ΕΤΕΑ

Οριζόντια μείωση κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις εισηγείται η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης. Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε στην κυβέρνηση, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση για το θέμα.
Όπως δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο διοικητής του ΕΤΕΑ, Τάσος Παπανικολάου, η μείωση αυτή προκύπτει από την υποχρέωση εφαρμογής από τις αρχές Ιουλίου του νόμου 4052/2012 για αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων.Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου η μείωση κατά μέσο όρο θα είναι της τάξης των 10 ευρώ καθώς η μέση επικουρική σύνταξη είναι ύψους 200 ευρώ.
«Σε μια δύσκολη στιγμή κάναμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες», ανέφερε ο διοικητής του ΕΤΕΑ.
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει δεκτή την εισήγηση του ΕΤΕΑ, ο κ. Παπανικολάου εκτιμά πως η μείωση θα φανεί στους συνταξιούχους είτε στην πληρωμή του Ιουλίου είτε στην πληρωμή του Αυγούστου ανάλογα με το πότε θα εφαρμοστεί η εισήγηση.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αλλαγές αυτές δεν ήταν έκτακτες αλλά προγραμματισμένες καθώς από την 1η Ιουλίου, τίθεται σε εφαρμογή η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» οπότε και αναμένονται αναπροσαρμογές μεγαλύτερες ή μικρότερες σε όλα τα επικουρικά Ταμεία.
Με τον νέο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών του ΕΤΕΑ, που αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα από τον υπουργό Εργασίας, ενοποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις των διαφορετικών παροχών, τις οποίες καταβάλλουν σήμερα τα επικουρικά ταμεία, που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑ.
Ακόμη, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο, καθώς αποκλείεται η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα ξεπερνά το 20% τόσο για τους παλαιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους.
Το υπουργείο Εργασίας, έχει δημιουργήσει «ατομική μερίδα» για τον κάθε ασφαλισμένο, ώστε το ύψος των επικουρικών συντάξεων να είναι ανάλογο με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, ενώ ο ασφαλισμένος θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις εισφορές που έχουν συγκεντρωθεί στην ατομική του μερίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.