Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Περιφερειάρχες: «Θα δώσουμε τα διαθέσιμα για να ολοκληρώσει η Ελλάδα τη διαπραγμάτευση»

Εγγυήσεις ότι το μέτρο για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών θα είναι έκτακτο και προσωρινό έλαβαν από τον Πρωθυπουργό οι περιφερειάρχες, κατά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι το μέτρο είναι έκτακτο και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό» δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.
«Ήταν πολιτική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα και από τη στιγμή που το μέτρο είναι έκτακτο αλλάζουμε τις αποφάσεις μας» πρόσθεσε.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται αυτό το εργαλείο για να τελειώσει η διαπραγμάτευση οι περιφερειάρχες θα το δώσουν. «Είμαστε υπερκομματικά πατριώτες» είπε. 
Τόνισε, ακόμη, ότι συζητήθηκαν όλες οι αιτιάσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «που θα αλλάξει», ενώ επί τάπητος τέθηκε και το θέμα αυτοτέλειας των περιφερειών.
«Θετικό πρόσημο» η συνάντηση Τσίπρα με τους δημάρχους
Στις 3 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα και με τους δημάρχους.
Η συνάντηση των δημάρχων και των περιφερειαρχών με τον Αλέξη Τσίπρα είχε «θετικό πρόσημο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη να μη δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά.
«Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε.
«Στην συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες, και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί» δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά την συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό.
«Έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα στις 12:00 και εκεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες, αλλά και άλλα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διερευνήσεις και διευκρινίσεις μέσα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της εφαρμογής αυτού του μέτρου, θα πάρουμε και τις αποφάσεις που χρειάζονται» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Ερωτηθείς αν έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά την σημερινή συνάντηση είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν οι δήμαρχοι να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ ο κ. Πατούλης είπε: «Κατ' αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».
Με Ρένα Δούρου την Τρίτη
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου θα έχει χωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.
Υποδεχόμενος τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.
Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.
Περιφερειάρχες και δήμαρχοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να λάβουν σαφείς εξηγήσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Την Παρασκευή οι δήμαρχοι όλης της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής και σε εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ έχουν αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» συνεννόησης και ενδεχομένως αποδοχής τελικά της μεταφοράς μέρους των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
Κι αυτό για να ενημερωθούν, όπως σημειώνουν, για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Έτσι, η επαφή με τον κ. Τσίπρα θεωρείται κρίσιμη.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Πατούλης, με δηλώσεις του, έχει επισημάνει ότι «πιστεύουμε ότι η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό και η ανάγκη εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος να δώσει περαιτέρω λύσεις». 
Μάλιστα, είναι αξιοπρόσεκτο ότι η ΚΕΔΕ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «νίκη της λογικής και της αυτοδιοίκησης» την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων.
Με κάθε τρόπο, οι εκπρόσωποι των περιφερειαρχών και των δημάρχων αφήνουν περιθώρια σύγκλισης με την κυβέρνηση. Λένε και ξαναλένε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια. Μάλιστα, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα και κατήγγειλαν πολλάκις την έλλειψη διαλόγου.
Τις τελικές τους αποφάσεις θα τις λάβουν τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΚΕΔΕ έχει γνωστοποιήσει ότι μετά την ενημέρωση που θα λάβει από τον πρωθυπουργό θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για να επανακαθορίσει τη θέση της.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.