Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κοινό μέτωπο ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ για την κατάργηση της Π.Ν.Π. για τα ταμειακά διαθέσιμα

Κοινό μέτωπο αποφάσισαν ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους και της περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ σήμερα το απόγευμα. 
Κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη σύσκεψη της ΕΝΠΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Αντικείμενο θα είναι η στάση των δυο οργάνων αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών και των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της ´Ενωσης Περιφερειών κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: "Στις κρίσιμες αυτές ώρες για τον τόπο και την εθνική μας οικονομία πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Την πατρίδα αυτή την έχουμε όλοι μαζί ως Ελληνίδες και Έλληνες. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είμαστε ο στυλοβάτης της αναπτυξιακής προσπάθειας. Θα εξετάσουμε από κοινού με την ΚΕΔΕ τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί". 
Παράλληλα αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων μέχρι την επίτευξη του παραπάνω στόχου.
Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
H αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.
Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.
Είναι αντίθετη όμως σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.