Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Μέσα στον επόμενο μήνα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Τη συμφωνία τους με το νομοσχέδιο για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης» εξέφρασαν ως επί το πλείστον οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων κοινωνικών φορέων, εμφανιζόμενοι ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.
Ο αρμόδιος υπουργός για την διοικητική μεταρρύθμιση Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε πως μέσα στον επόμενο μήνα, θα κατατεθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ σε προσεχές νομοσχέδιο θα αντιμετωπιστούν τα θέματα της συλλογικής σύμβασης εργασίας, της «μίας και μόνης εργασίας στο Δημόσιο» και της κατάργησης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.  
Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Σταύρος Κουτσουμπέλης εκτίμησε θετικά την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων, την μονιμοποίηση των υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας για τους ελεγχόμενους πειθαρχικά υπαλλήλους, την επαναφορά των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων στα πειθαρχικά συμβούλια με δύο εκλεγμένους, όπως επίσης και την κατάργηση των υφιστάμενων διατάξεων για την πολιτική επιστράτευση.
Από την άλλη, ο κ. Κουτσουμπέλης, ζήτησε να μην συνυπολογιστούν οι επαναπροσλαμβανόμενοι (πρώην διαθέσιμοι) υπάλληλοι στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2015 και να καταργηθούν συμβολικά οι μνημονιακές διατάξεις για την αξιολόγηση.
Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ζήτησε να καλυφθούν τα κενά του 2015 με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, ξέχωρα από την επιστροφή των διαθεσίμων.
Εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Θ. Μπαλασόπουλος ζήτησε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και να μην υπάρξει κανείς αποκλεισμός στους σχολικούς φύλακες που θα επαναπροσληφθούν.
Η Εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, η Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε πως οι περιφερειάρχες είναι «απολύτως σύμφωνοι» με την επαναφορά των εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια - όχι όμως και με τη διάταξη που δίνει στο υπουργείο τη δυνατότητα αναπλήρωσής τους σε περίπτωση μη συμμετοχής τους στα συμβούλια αυτά.
Η κ. Καλογήρου, ζήτησε άμεση ενεργοποίηση των προβλέψεων του σχεδίου Καλλικράτη για τον έλεγχο νομιμότητας στους ΟΤΑ (με παράλληλη απόσυρση άρθρου του νομοσχεδίου) και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της ΠΕΜΠΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμά τους.
Από πλευράς Ν.Δ., ο Σίμος Κεδίκογλου ρώτησε μεταξύ άλλων τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ, εάν βελτιώνει την εικόνα του Δημοσίου η επιστροφή υπαλλήλων για τους οποίους εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.
«Τι σας κάνει να πιστεύετε πως δεν θα ξαναγυρίσουμε στα πειθαρχικά του παρελθόντος που δεν συνεδρίαζαν; Τι λέτε για την κατάργηση του ελέγχου πιστοποιητικών;» ρώτησε τους συνδικαλιστές ο Σίμος Κεδίκογλου - ενώ στρεφόμενος προς την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Ιφιγένεια Καμτσίδου, την ρώτησε εάν δεν εκθέτει την ίδια το γεγονός ότι είναι σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης.
«Ουδείς όλα αυτά τα χρόνια μου έχει πει πως πρέπει να επιστρέψω στην οικία μου, όπου προφανώς ο κος Κεδίκογλου πιστεύει πως ανήκω. Το βιογραφικό μου είναι αναρτημένο στον προσωπικό μου ιστότοπο στο ΑΠΘ» απάντησε η κ. Καμτσίδου.
 «Για την κατηγορία περί σεξισμού, δηλώνω πως τα ίδια θα ρώταγα αν η κ. Καμτσίδου ήταν υπουργός και ο σύζυγός της διεκδικούσε θέση ευθύνης» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου.
Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει τροποποιήσεις του νομοσχεδίου κατά την επί των άρθρων συζήτηση, σε σχέση με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Σε ένα με ενάμιση μήνα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων. Αυτό προανήγγειλε μιλώντας χθες στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου επί του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΣΔΑ βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας του νομοσχεδίου στο οποίο θα περιλαμβάνεται η συνέντευξη την οποία ο προηγούμενος υπουργός είχε ανάγει σε βασικό κριτήριο υποβαθμίζεται και απλώς θα συνυπολογίζεται μαζί τις γραπτές εξετάσεις, και τα μόρια που θα δίνουν η οικογενειακή κατάσταση, τα πτυχία αλλά και η προϋπηρεσία.
Όσον αφορά την επιλογή υπαλλήλων για θέσεις ευθύνης, το σχέδιο είναι να γίνεται από τους ίδιους τους υπαλλήλους του τμήματος ή της διεύθυνσης μέσω ψηφοφορίας στην οποία θα μπαίνουν οι τρεις καλύτεροι μετά από πρόταση του άμεσα προϊσταμένου τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.