Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ανεκπλήρωτα σημαντικά αιτήματα εργαζομένων Στη Λάρισα χθες το μέλος της Ε.Ε Γιάννης Παιδάς

Η ενημέρωση για τις τελευταίες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ που θέτει σαν προτεραιότητα την επαναπρόσληψη 3.900 υπαλλήλων και  τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν αντικείμενο της χθεσινής περιοδείας στο νομό του μέλους της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννη Παιδά που παρέθεσε συνέντευξη τύπου με τα μέλη του Δ.Σ του Νομαρχιακού τμήματος και είχε επαφές με συναδέλφους του  χώρου που θίγονται από τα μνημονιακά μέτρα.
Ο κ. Παιδάς μεταξύ άλλων έκανε και μια σύντομη αναφορά στους αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο επισημαίνοντας ότι :
«Οι αγώνες αυτοί και ιδιαίτερα οι  αγώνες των απολυμένων και διαθέσιμων την προηγούμενη περίοδο, απονομιμοποίησαν την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών. 
Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» ικανοποιούν ορισμένα από τα κεντρικά αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της τελευταίας περιόδου, όπως η ακύρωση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων και η επαναφορά των συναδέλφων στην ενεργό υπηρεσία, η κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας, η κατάργηση της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων μετατροπής των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), η μονιμοποίηση των συναδέλφων ΙΔΑΧ και η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών.
Ειδικότερα, όμως, σε ότι αφορά την επαναφορά των απολυμένων και διαθέσιμων, εκφράζουμε τη ριζική μας αντίθεση στην πρόθεση της Κυβέρνησης να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο αφαιρώντας, από τον ανεπαρκή αριθμό των 15.000 προβλεπόμενων νέων διορισμών, τον αριθμό των υπαλλήλων που επανέρχονται στην υπηρεσία. Την ώρα που ο Δημόσιος Τομέας έχει «χάσει» τα τελευταία χρόνια πάνω από 250.000 εργαζόμενους με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση όλων των υπηρεσιών του, είναι απαραίτητες νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Αυτοδιοίκηση, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και γενικότερα σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας και την κατοχύρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα».
ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στη συνέντευξη ακόμα τονίστηκε ότι παραμένουν ανεκπλήρωτα σημαντικά αιτήματα των εργαζομένων  στο Δημόσιο όπως η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών.
Δεν ικανοποιείται, αναφέρθηκε,  το αίτημα της άμεσης επανακατάταξης των Δημοσίων Υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία.
Η ΑΔΕΔΥ τελικά ζητά  να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων και οι εξής προτεραιότητες για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο:
1. Να καταργηθούν τα άρθρα 30 έως και 41 του Ν.4250/2014 για την αξιολόγηση και τον υποτιθέμενο επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ που μοναδικό στόχο είχαν να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση.
2. Να καταργηθεί, επίσης το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (Ν.4024/2011, Ν.4142/2013, Ν.3848/2010, Ν.3679/2010, Π.Δ.153/2013).
3. Άμεση επανακατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική τους προϋπηρεσία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Κατάργηση των άρθρων 7,8 και 9 του Ν.4024/2011 και κατοχύρωση της ακώλυτης μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης.
4. Κατάργηση της ρύθμισης που προβλέπει ότι η κύρια σύνταξη προσδιορίζεται με το Μισθολογικό Κλιμάκιο που είχαν οι υπάλληλοι πριν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 38 παρ 5 του Ν.3986/2011 (Έναρξη ισχύος από 1/7/2011). Υπολογισμός της σύνταξης με επανακατάταξη με βάση το χρόνο υπηρεσίας στα μισθολογικά κλιμάκια.κ.α

Του Δημήτρη Βάλλα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.