Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο


Σταθερός στην άποψή του ότι ο στόχος των 15.000 απολύσεων την περίοδο 2013 - 2014 από το Δημόσιο πρέπει να τηρηθεί καθώς αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA».
Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης είπε πως η επίτευξη των στόχων από κάθε υπουργείο ξεχωριστά δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέσει άλλα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα όπως οι φοροελαφρύνσεις, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των «δεξαμενών» από τις οποίες θα γίνουν οι απολύσεις είπε:
«Τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον αριθμό, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί (αυτή η δεξαμενή είναι μικρότερη). Πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά και βέβαια εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κάμψει τις αντιρρήσεις της τρόικας και στις απολύσεις να υπολογιστούν και οι υπάλληλοι που αποχωρούν από το Δημόσιο στο οποίο εργάζονταν με καθεστώς προσωρινής προστασίας.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των συγκεκριμένων εργαζομένων πλησιάζει τις 2.000. Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Δημοσίου είπε πως διαπιστώθηκαν παρατυπίες ως προς τις μετατροπές συμβάσεων λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Υπήρχαν μαϊμουδιές σε μετατροπές συμβάσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος. Υπήρχαν μετατροπές που έγιναν με αποφάσεις ενός ΔΣ μιας δημοτικής επιχείρησης. Ανακαλύπτουμε πολλές αμαρτίες του παλιού πελατειακού κράτους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.