Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Κ. Μητσοτάκης: «Οι 6.500 απολύσεις θα γίνουν οπωσδήποτε»


Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την ώρα για το θέμα των Απολύσεων και της Κινητικότητας.  
Σε ρυθμούς τρόικας από σήμερα Δευτέρα η κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης με την τρόικα από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει σαφή εντολή για επιτάχυνση στην τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων.
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την ώρα για το θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας, που είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια.
«Ο στόχος των απολύσεων πρέπει να εκπληρωθεί γιατί αποτελεί Κυβερνητική δέσμευση και μας επιτρέπει να μη γίνουν άλλες» διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κύριος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται ότι στην «πόλη του Φωτός» η Αθήνα θα παρουσιάσει στην τριμερή το νομοθετικό έργο που έχει επιτευχθεί τις προηγούμενες εβδομάδες με το οποίο καλύφθηκαν πολλές εκ των εκκρεμοτήτων που είχε εντοπίσει η τρόικα. Στην βάση αυτή θα παρασχεθεί διαβεβαίωση στους επικεφαλής των κλιμακίων πως πολλά από τα ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει θα δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα μαζί με τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου.
Την Τρίτη το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο με αντικείμενο τις εκκρεμότητες με την τρόικα. (Πηγή)

Μια νέα σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ διαγράφεται στον ορίζοντα. Ο ΥΠΔΜ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αμετακίνητος (μιλώντας στον Σκάι) ότι πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους οι 6.500 απολύσεις που εκκρεμούν στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τρόικα. Θύμισε ότι πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση, την οποία ανέλαβε η τότε τριμερής κυβέρνηση, κάτι που επεσήμανε απευθυνόμενος στη ΔΗΜΑΡ. Πρόσθεσε ότι χάρη στη συμφωνία για την πραγματοποίηση αυτών των απολύσεων των 2014 αποφεύχθηκε η επέκταση του προγράμματος απολύσεων και διαθεσιμότητας το 2015 και 2016, ενώ τόνισε ότι μόνο αν επιδειχθεί συνέπεια από την ελληνική πλευρά, μπορεί να επιδιωχθεί αποτελεσματικά η μείωση των φόρων. «Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνονται απολύσεις, αλλά πρέπει να γίνουν», ήταν το κεντρικό μήνυμά του.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ έχει αναφερθεί εμμέσως στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του στόχου για τις 6500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους, με το επιχείρημα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επιτρέπει επανεξέταση τέτοιου περιεχομένου δεσμεύσεων. Στο θέμα αυτό έχει αναφερθεί ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης, ενώ πιθανολογείται ότι θα συζητηθεί μεταξύ Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου. (Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.