Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μελέτη «βόμβα» του ΚΕΠΕ: Να καταργηθούν οι συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών - Ψαλίδι στις αναπηρικές

Να καταργηθούν οι συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών. Κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια - Ψαλίδι στις αναπηρικές!
Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που θέλουν κάποια στιγμή να βγουν στη σύνταξη, προκαλεί μελέτη του ΚΕΠΕ η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια όσων βρίσκονται κοντά στο τέλος του εργασιακού τους βίου.
Η μελέτη προτείνει την ουσιαστική κατάργηση των συνταξιούχων ηλικίας 50-55 ετών και γενικότερα την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω των 60 ετών. 
Οι μελετητές κάνουν ειδική αναφορά για τους ασφαλισμένους άντρες στο Δημόσιο που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη, ενώ υπογραμμίζονται και οι περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και τα 55 έτη. 
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και οχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για να βγει κάποιος με την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 6.000 ένσημα και όχι 4.500 που είναι σήμερα.
Σοκάρει επίσης και η πρόταση να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΠΕ οι μισές αφορούν άντρες έως και 53 ετών.
Σύμφωνα με το Mega, η μελέτη αναφέρει ότι είναι αδιανότητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Mega.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234.
Οι περισσότεροι οφειλέτες όμως είναι εντυπωσιακό πως δεν δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης, αλλά πριν από το 2009. Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση χρωστούσαν στο δημόσιο 176.984, ενώ μετά το 2009 προστέθηκαν άλλοι 36.250 οφειλέτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.