Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

«Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» - Πώς να μάθετε πότε και που υπάρχει διαφθορά – Κάντε το τεστ της διαφθοράς

Η  Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδος (Δείτε Εδώ) λειτουργεί την Υπηρεσία «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ! (Δείτε Εδώ)» με σκοπό να παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς. Στόχος μας είναι να καταγράψουμε και ταυτόχρονα να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά στη ρίζα της με τη δική σας συμμετοχή και βοήθεια.
Στην Υπηρεσία «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ! (Δείτε Εδώ)» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς
 και να λάβει περαιτέρω βοήθειας και καθοδήγησης για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του. Η Ομάδα νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας μέσα από την επεξεργασία των καταγγελιών θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα ευάλωτα σημεία όπου ευδοκιμούν φαινόμενα διαφθοράς, να διατυπώνει και να προωθεί προτάσεις για τη βελτίωση των θεσμών σε εθνικό επίπεδο. 
Σειρά απλών ερωτήσεων με βάση τις οποίες μπορεί ο πολίτης να αντιληφθεί ποια είναι υπόθεση διαφθοράς και ποια όχι έχει δημιουργήσει η γνωστή Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς (Δείτε Εδώ)». Όπως αναφέρει «πολλές φορές μπορεί να αντιμετωπίσεις αδικίες που πιθανόν να συνιστούν ποινικά αδικήματα, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και υποθέσεις διαφθοράς. Ως διαφθορά ορίζεται γενικά η εκμετάλλευση της εξουσίας που έχει ανατεθεί σε πρόσωπο που υπηρετεί στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, για ίδιον όφελος. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Κουίζ που ακολουθεί, θα μας δώσεις τη δυνατότητα να σε καθοδηγήσουμε σχετικά με το πώς και σε ποιον φορέα μπορείς να απευθυνθείς σε περίπτωση που η υπόθεσή σου σχετίζεται και με διαφθορά.
Το Κουίζ περιλαμβάνει απλές ερωτήσεις και θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς ποια είναι υπόθεση διαφθοράς και ποια όχι.Μην ξεχνάς ότι η υπόθεση διαφθοράς που σε προβληματίζει μπορεί να μην αφορά εσένα προσωπικά. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις μαζί μας εάν έχεις πληροφορίες ακόμα και εάν η υπόθεση δεν σε αφορά άμεσα. Εκείνο που χρειαζόμαστε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ακριβή στοιχεία κι όχι γενικότητες ή αοριστολογίες» 
Για να κάνετε το κουίζ πατήστε ΕΔΩ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.