Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Παζάρια Κυβέρνησης Τρόικας για τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Παζάρια με την αρνητική αξιολόγηση
Συνεχίζει να ζητά απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων η Τρόικα.
Λήγει η «προθεσμία» που είχε λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να παραδώσει στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο «βελτιωτικές προτάσεις» για το νέο καθεστώς αξιολόγησης στο Δημόσιο και ενημερωτικό σημείωμα για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του μνημονιακού στόχου για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Οι υπό επεξεργασία αλλαγές στο νέο καθεστώς της αξιολόγησης, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αφορούν στην «εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο». Σ' αυτό το πλαίσιο κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι εξετάζεται η πιθανότητα μείωσης του ποσοστού των υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν αρνητικά από 15% σε 12% ή και 10% και ταυτόχρονα να μη θεωρείται ο βαθμός από 6,1 έως 6,9 βαθμολογία κάτω από τη βάση.
Δεδομένη πάντως θα παραμείνει η ύπαρξη αρνητικής βαθμολογίας κατά την αξιολόγηση, ωστόσο από την κυβέρνηση φαίνεται πως θέλουν να εμφανιστούν καθησυχαστικοί πως δεν πρόκειται η αξιολόγηση να οδηγήσει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις, προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ταυτόχρονα στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Μαξίμου αποφασίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης που επρόκειτο να έρθει το 2015, να είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο.
Απολύσεις
Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιμένουν από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Εύη Χριστοφιλοπούλου και μια έκθεση με τα ακριβή στοιχεία των επίορκων, των προσληφθέντων με πλαστά πιστοποιητικά καθώς και των συμβασιούχων που απολύθηκαν μετά τη λήξη των συμβάσεών τους με δικαστικές αποφάσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προσμετρηθούν στις 6.500 απολύσεις, κάτι το οποίο έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά η τρόικα εξακολουθεί να μην το κάνει δεκτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.